IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla спасява и Honda от глоби в ЕС

Споразумението на американския производител с Fiat Chrysler Automobiles остава в сила

Японският производител Honda се присъедини към Fiat Chrysler Automobiles в обединяването на автопарка си с Tesla, за да може да покрие новите стандарти вредни емисии в СО2 за тази година, съобщава Automotive News Europe.


Honda E


Досега се твърдеше, че Honda е един от производителите, които са готови да се справят с новите показатели в ЕС и явно това ще стане с помощта на Tesla. В същото време споразумението на американския производител на електромобили с Fiat Chrysler си остава в сила. То е до края на 2022 година.

Не е ясно, колко ще плати Honda на Tesla, както и за какъв период е споразумението между двата автомобилни производителя. Известно е обаче, че до момента компанията на Илон Мъск е заработила 1,2 млрд. от продажбата на квоти за СО2, като това се дължи на големите продажби на Model 3.

По-строгите правила на ЕС влязоха в сила през тази година, като всеки производител трябва да намали средните показатели на гамата си от модели до 95 грама СО2 на километър. В противен случай се плаща глоба от 95 евро на всеки грам отгоре на продаден автомобил.

Само преди дни Ford обяви, че купува квоти за вредни емисии от Volvo, за да може да покрие новите стандарти. Сега в Honda също ще използват подобна възможност, тъй като явно продажбите им на електрическия модел Honda E все още са слаби.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ili до анонимен 5 ( преди 3 години )
    Ти *** ли си? Какво общо има статията с Фолксваген. Тук коментираме Хонда!
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А вагонетлите ще плащат ли плащат - ако не глоби на ЕС, то за батерии на китайци и корейци. И същевременно ще продължават да си пробутват скопените канцерогенни тракалници на слабоумните си клиенти, които ще си мислят че карат 'премиум'.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ми онези от Мазда дето нямат един хибрид в гамата си от двулитрови бензинки, 2021 ще се изнасят ли от ЕУ-то :))))