IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eксперти посочиха най-надеждните автомобилни марки

Проучването на Fit Service е за третото тримесечие на 2020 година

Международната мрежа от автомобилни сервизи Fit Service публикува резултатите от свое проучване за най-надеждните автомобилни марки. То се основава на повече от 2 млн. сервизни операции, проведени в над 100 различни сервиза на компанията.

За да бъде по-честно класирането, експертите първо са изключили ремонтите по каросерията и гумите, а също така и миенето и почистването. След това от списъка е премахната и всяка дейност, свързана с техническото обслужване на автомобилите и смяната на износени детайли - масло, филтри, крушки на фаровете и др.

Така в съставянето на рейтинга са включени единствено посещенията в сервиз, които са свързани с директни повреди. Специалистите са въвели метод за оценяване, в който се използва средната възраст на съответните модели. Проучването обхваща третото тримесечие на 2020 година.


Най-надеждните модели и марки според Fit Service (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Кой им вярва на тези стъкмистики? Взимаш нова и гледаш 5-7 години гаранция и задължително си доплащаш ако е само 2-3, когато свърши гаранцията веднага я разкарваш. Ако взимаш стара, взимаш си такава която можеш да поддържаш (м/у 30% до 50% от цената е нормално да ти струва да сменяш части) и като купуваш си плащаш да ти я проверят.
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "експерти посочиха" ... Пеше, къде ги намираш тия "швейцарски експерти", бе човек!?
  • #5
    25 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Volvo, но пък Jeep го има....малко странно
  • #4
    18 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако е нормално на 30 К километра да ти скърцат седалките, да ти тракат накладките, моторът да гори масло и съединителят да се предава - да, Шкода са надеждна марка :D
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Неразбиращ ( преди 3 години )
    Явно в тези сервизи не са чували и виждали Митсубиши, защото явно не ходят с повреди и пак са ги забравили в класацията.
  • #2
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 3 години )
    Все сте писали безмисленни статии, но тук надминахте всички очаквания!!! Сложени някакви проценти, които не става ясно какво означават! 15 модела на Шкода, един на Тойота който даже не съм чувал и може би се продава само в Нова Зенландия под това име .... Някакъв среден индекс на годините което какво ще рече?!?! По статистика една Шкода се кара от първия си собственик средно 4 години, едно Субару 10 години! Какво сръвняваме на двете марки!?! Шкода Рапид се ползва най-вече за служебен автомобил!
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Тези господа Fit Service имат 5 сервиза в Европа, Чехия, Унгария, Сърбия, Румъния (оп май 4 ги изкарах ;))), иначе глобална класация за надеждност изкарали. И Шкодите най-надеждни. То в Чехия освен Шкода нищо друго не се кара. Сравняваш Шкода с ... Шкода и ... Шкода ;))). И каква е вероятността като имаш един сервиз в държава през него да преминат за ремонти всички марки които се карат в държавата? Тези като им гледам класацията, си поправят май само ФВ ;))