IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият дилърски център заработи в Австралия

Местен представител на Volkswagen продаде над 460 коли по нов начин

Австралийски дилър на Volkswagen намери оригинален начин за увеличаване на продажбите в условията на съвременните ограничения. С тази цел той направи макет на типичен дилърски център на марката с височина 28 см, в който е представена цялата моделна гама на марката. Плюсът на този център е мобилността, тъй като може да бъде разположен навсякъде.


дилърски център Volkswagen


За да влезе и да направи виртуална разходка в шоурума, клиентът трябва да получи QR-код. Създателите на мини-салона използват и допълнена реално (AR), благодарение на което посетителят може да оборудва своя автомобили и да извърши покупката. Засега се предлагат само два модела - T-Roc и T-Cross, но предстои разширяване на гамата. Има възможност и за запазване на тест-драйв.

"Много хора никога не са и си помисляли, че австралийците са готов да си купят автомобил онлайн. Успехът на нашия интернет-магазин потвърждава това. Пускането на най-малкия в света дилърски център на Volkswagen ще направи покупката на автомобил през интерет още по-лесен и по-удобен", коментира маркетинговият директор на Volkswagen Australia Джейсън Брадшоу.


дилърски център Volkswagen


По данни на компанията, благодарение на този нетрадиционен поход към продажбите австралийският дилър на Volkswagen от април 2020 година досега е продал над 460 автомобила а обща сума 26 млн. долара. На фона на затягащите се мерки се очаква появата на подобни дилърски центрове на VW Group и в други държави.

Снимки: Volkswagen Australia

0 от 500