IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen стартира продажбите на двe хибридни версии на Touareg

Спортната модификация R е най-мощният сериен модел на марката

Германският производител Volkswagen обяви старт на продажбите на две хибридни версии на флагмана си Touareg. Това са стандартният Touareg eHybrid, чиято задвижваща система от електромотор и бензинов двигател развива 381 конски сили, и Touareg R, който със своите 462 конски сили е най-мощният автомобил не само в гамата на модела, но и на Volkswagen като цяло.


Volkswagen Touareg R


Двата хибридни SUV модела са оборудвани със система за задвижване на четирите колела, като се предлагат с богато оборудване. Още в базовия вариант той включва 4-зонов автоматичен климатик, Innovision Cockpit с цифрови показания на контролните прибори, навигационна система Discover Premium и панорамен покрив с механизъм за плъзгане и повдигане. В стандартното оборудване на Touareg R е включена и интерактивната матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини.

И двата всъдехода предлагат пробег от 47 километра само на електричество, като това се постига при напълно заредена акумулаторна батерия с капацитет 17,9 кВт/ч (от тях използваеми са 14,3 кВт/ч). Компанията-производител посочва среден разход на гориво от 2,6 л/100 км при 2,6 л/100 км и 2,7 л/100 км при Touareg R (измерено по цикъла WLTP).


Volkswagen Touareg R


Рlug-in хибридните системи при двете версии позволяват зареждане на акумулаторната батерии при режима на рекуперация на енергията. Той се задейства при движение по инерция, най-вече ри спускане по наклон. Управляващата електроника използва данните от GPS-системата, което също помага за намаляване на разхода и дава възможност на двете версии за постигнат комбиниран пробег до 810 км с едно зареждане.

Всъдеходите могат да теглят товар до 3,5 тона, а освен това са оборудвани с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача. Благодарение на система Travel Assist, например, Touareg е първият модел на марката Volkswagen, способен да подкрепя водача в режим на частично автономно движение със скорост до 250 км/ч в рамките на ограниченията на системата.


Volkswagen Touareg R


Touareg е и първият модел на марката, който може автоматично да влиза и да напуска мястото за паркиране с помощта новия Park Assist с дистанционно управление с помощта на смартфон. Тази система работи с дистанционно управление не само с бензиновия V6 двигател, но и в изцяло електрическия режим E-MODE с нулеви емисии.

Снимки: Volkswagen

0 от 500