IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как VW Touareg R ускорява като суперкола

Огромният всъдеход демонстрира впечатляваща динамика (ВИДЕО)

На YouTube-канале Automann-TV се появи видео, в което е показано ускорението на кросоувър VW Touareg от 0 до 100 км/ч. Въпреки голямото си тегло - 2350 килограма и огромните си размери, всъдеходът демонстрира впечатляващи динамични характеристики.


VW Touareg R


Под капака R-версията на най-големия автомобил на германската марка е поставен хибриден агрегат (плъг-ин), в чиято основа е 3,0-литров бензинов V6 с мощност 335 конски сили. Той е комбиниран с електромотор, доставящ още 135 конски сили. Така съвкупната мощност на задвижващата система е 456 к.с. и 700 Нм.

Във видеото на Automann-TV тестовият Touareg R в реални условия успява да ускори от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди. Що се касае до спринта от 100 до 200 км/ч, то всъдеходът на Volkswagen се справя за 12,8 секунди. А това е отлично постижение с оглед на теглото на автообила, както и на факта, че е оборудван с широки 22-олови гуми.



Трябва да се отбележи още, че Touareg R е първият модел от семейството Volkswagen R, който разчита на зареждащ се хибриден агрегат. Той може да се движи само на ток при скорост до 140 км/ч.

Видео: Automann-TV

0 от 500