IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спира да продава стандартни коли в Норвегия

От 2023 година компанията ще предлага само електромобили в страната

Още в следващата година германският производител Volkswagen ще увеличи дяла на електрифицираните си автомобили на пазара в Норвегия до 90%, а през 2023 година ще прекрати предлагането на модели с двигател с вътрешно горене на пазара в скандинавската държава.


Volkswagen ID.3


Тези намерения бяха оповестени от местния представител на марката, който очевидно има сериозни амбиции по пътя към електрификацията. По информация на агенция Reuters, през септември Volkswagen е успял да продаде в Норвегия рекордно количество електромобили - 61,5% от общия брой.

Както е известно, плановете на властите в страната са Норвегия да стане първата държава в света, която смята напълно да се откаже от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Това трябва да стане през 2025 година, като за тази цел местните власти правят много. Колите на батерии, например, са освободени от данъците, които плащат собствениците на модели с бензинови и дизелови мотори.


Volkswagen ID.3


Volkswagen ID.3 вече успя да задмине Tesla Model 3 и Polestar 2 по продажби, въпреки че дебютира в Норвегия само преди месец. Предстои и премиера на кросоувъра ID.4, който ще засили представянето на марката в страната.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #7 аз неам намерение да се палим с тия електрически ***, плю тва на магистралата нито веднъж не съм видял тролей, зщото ако им спре тока мдам ....
  • #7
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Емиле Дюркем ( преди 3 години )
    Извратеното общество кара коли от 21-век, обаче здравото българско общество влачи тубите с мазга, бърше локви черна *** изпод колите и пуши черно да трови с лайн.a децата си. ААФЕРИМ, бабо МАШАЛЛА! Доживяхме да чуем читава новина от ашладисана част на света!
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само TDI !
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Марк Твен е казал - слуховете за моята смърт са силно преувеличени.Та така и с ДВГ в Норвегия.А с какво ще зареждат магазините и други такива.Сега им спират помощите на електричките и дотам.
  • #4
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Хлебар ( преди 3 години )
    Дреме ми за тия извратеняци скандинавците като цяло. Не ми сочете за пример общество, в което е нормално да спиш с децата си, *** е на почит, не знаят кой от какъв пол е и т.н. Да си карат скапаните миксери!
  • #3
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Я пак ( преди 3 години )
    VW ли спират да ги продават или норвежците спират да ги купуват?
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ти мисли, хората продват...
  • #1
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мисля да ги спрат нявсякъде...и изобщо и с електромобилите да не се напрягат, има кой да ги произвежда...