IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обнови Tipo и добави крос-версия

Моделът получи нов 3-цилиндров двигател и по-мощен дизел

Италианският производител FIAT обнови семейството Tipo, като включи в него вариант Cross. Според компанията, именно ще трябва да изиграе ролята на липсващия в гамата на модела кросоувър.


FIAT Tipo


Обновеното Tipo получава преработена решетка на радиатора с надпис FIAT, която е съчетана с нови фарове. Променена е и предната броня, като тя вече е хромирана. Различни са задните светлини, както и двата вида джанти, предлагани за модела - 16- и 17-цолови.

Що се касае до салона на модела, в него има нов 7-инчов приборен панел и 10,25-инчов екран на мултимедийната система UConnect, а също така и нови волан и лост за смяна на предавките.


FIAT Tipo


Голямата новост в гамата на Tipo е крос-версията на базата на хечбека. Тази модификация разполага с по-твърда каросерия с допълнителни защитни елементи по нея, както и с по-големи колела. Вариантът Cross е получил и модернизирано окачване, в резултат на което пътният просвет е увеличен с 4 см.

Промени има и в гамата двигатели, в която попада 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,0 литър, който развива 99 конски сили 190 Нм. Досегашния такъв агрегат разполагаше 94 конски сили и 127 Нм. За обновеното Tipo ще се предлага и доработен 1,6-литров дизелов двигател Multijet със 128 л.с. При него увеличението е 10 конски сили Има и екологична дизелова версия с 94 конски сили.

Още снимки на обновеното семейстно Tipo - вижте в галерията:

Снимки: Fiat

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Смех ( преди 3 години )
    А бе къде успяхте да сравните Дачия с тоя турски кптор събиран откъдето падне вие уред ли сте изобщо?!
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 години )
    Е то проблема е че само Джиип продават.
  • #17
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Yavor ( преди 3 години )
    Вливането е между FCA и PSA. И двете компании имат нужда от това. Едните гонят пазари в Америка, другите - в ЕС. Технолично двете компании също имат изгода един от друг. Фиат достатъчно добре развиха своя потенциал след сливането с Крайслер. Имат добри позиции в Америка(северна и южна), както и на домашния пазар. Целта им е ЕС. Марката Jeep е лидер в някой сегменти в Южна и Северна Америка. За Пежо е ясно - искат дял на амер. пазар. Конкретно за Фиат Типо - здрав, практичен и надежден.
  • #16
    1 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ти мислиш ли че италианската фалирала икономика на командно дишане и фалиралите им компании биха издържали без финансови инжекции от чужбина в случая Франция и в частност ПСА груп.А за Дачия е ясно че е сто пъти по-кола от тоя турски бклук.
  • #15
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Испания ги карат много тея колици. Бакшишите са предимно с такива. Щом бакшовете ги избират, вероятно са здрави и икономични.
  • #14
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    FCA и PSA не са заедно в момента, така че н езнам за какви финансови инжекции говориш. Баба Ванга ли ти подшушна?
  • #13
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Далеч са от Дачия тея. Моторите са им в пъти по добри от ВАГ-аджийските. Само пластмасите бяха малко гадни, но от кола за 16К е нормално да не искаш много. Сега вече нещата са съвсем друга бира. UConnect е сигурно най-добрата infotainment система на пазара, така че купи си Дачия, щом искаш.
  • #12
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Купи си я ти ( преди 3 години )
    Купувай, не останаха. Дачия за над 20 000 лв., мерси. Парите по дърветата ли ги береш?
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Елементарно е.... ( преди 3 години )
    Ми купи си Дачия като искаш пространсвто.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    7-ми, Типо е проектирано в Бурса. Не е въпросът само до сглобяването. Затова го отбелязвам. А като гледам цените на останалите нови автомобили, то може би този Фиат е някакъв вариант. Но и тук комбито и хечбека, мисля са над 30 000 лв. Но поне има пространство. Какво да правим 4 човека, две деца, в ц3 примерно