IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният модел на BMW ще е стандартен SUV

Бъдещото X8 M ще бъде хибрид със 750 конски сили

Компанията BMW ще попълни гамата си от SUV-модели с най-мощния автомобил в историята си. Това ще бъде X8 във версия M, като се очаква той да бъде представен през 2022 година.


BMW X8


Бъдещото X8 ще представлява по-смела версия на седемместния X7. Досега се твърдеше, че това ще е крос-купе, но снимки на прототип на модела, публикувани от британското издание Autocar показват, че той ще запази квадратната линия на покрива си, макар тя да бъде по-ниска от X7.

Очаква се, че X8 ще запази трите реда седалки, като е не изключено те да бъдат 6 на брой, което означава повече лукс и удобство за пасажерите. Новият SUV ще получи двигателите на X7, което означава 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори с мека хибридна технология,plug-in хибрид и версия X8 M50i с 4.4-литров с двойно турбо V8 с 523 конски сили. 

За разлика от M50i обаче това няма да бъде върхът в гамата, тъй като X8 ще получи и версия М, която ще се появи на пазара едва през 2022 година. Тя ще разчита на хибридна система на базата на същия този 4.4 V8 двигател с допълнителен електромотор и батерия. Мощността на задвижващия агрегат ще бъде 750 конски сили.


BMW X8


Засега автомобилът носи фирменото название Project Rockstar, като освен електромотор с 200 конски сили той ще получи и задвижване на четирите колела. Системата ще е същата като при M5 и M8, но благодарение на хибридното задвижване вредните емисии на модела ще бъдат под 100 грама СО2 на километър.

Снимки: Autocar

0 от 500