IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожарникари унищожиха Mustang GT500 на тренировка

Суперколата със 770 коня под капака свърши чудесна работа на огнеборците

Пожарната служба на град Диърборн (щата Мичиган) унищожи Ford Mustang Shelby GT500, докато тренираше оказване на първа помощ на пострадали в пътно-транспортни произшествия. Спасителите е трябвало да измъкнат от колата, чиито врати са блокирани от удар.


Ford Mustang Shelby GT500


От пожарната обясниха, че бързите и координирани действия се постигат с ежедневни тренировки, които се провеждат в условия, близки до реалните. Затова и екипът тренира с истински превозни средства, като трябва да изключи тяхното захранване, да разбие стъклата и да изреже панели от каросерията.

В случая обаче изборът на автомобил е доста изненадващ - рядък Shelby Mustang GT500 с V8 двигател със 770 конски сили. Колата е подарена на пожарната служба в Диърборн от компанията Ford. Автомобилът е предсериен, което означава, че не може да се продава или използва и трябва да бъде унищожен.


Ford Mustang Shelby GT500


Във Ford са решили, че тестовият прототип все пак може да бъде полезен и са го подарили на пожарната, с която си сътрудничат от години, тъй като централата на автомобилната компания е в същия град.

Снимки: Dearborn Fire Department

0 от 500