IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тарикат с BMW си го получи от пожарникарите

Човекът сам ще си плати ремонта, плюс доста солена глоба

Паркирането пред пожарни кранове е забранено навсякъде по света - включително и в България, макар у нас те да не са толкова често срещани. Но винаги се намират и тарикати, които да пренебрегнат забраната, разчитайки, че пожарите са рядкост и че дори да им наложат глоба, тя не е твърде сериозна.
 
 
BMW, пожарен кран
  
 
Същата логика е следвал и този собственик на BMW от Бронкс в Ню Йорк, който най-невъзмутимо оставил колата си пред крана за цели четири дни. За негов лош късмет обаче в съседна сграда наистина избухнал пожар и пожарникарите без миг колебание избили стъклата на автомобила му, за да прокарат през салона маркуча си. Както се пошегува един коментатор в Twitter, шофьорът може просто да си е мислел, че BMW е съкратено от Break My Winows - счупете ми прозорците.

Понеже е паркирал в нарушение, застраховката му е невалидна и няма да покрие щетите. Отделно нахалникът ще плати 180 долара глоба. Пред The New York Post човекът се оплака, че бил "стресиран" и че "пожарникарите нямаше нужда да правят това!". Ако се съди по реакциите в Twitter обаче, той не печели особено съчувствие.

Любопитното е, че подобни случки са особено чести при водачи на BMW. Американските медии припомнят, че същото се случи със собственик на баварец в Бостън през 2014, а по-късно в същия град отново BMW блокира пожарен кран, но тогава пожарникарите го пожалиха.


 

 

0 от 500