IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как могат да бъдат избегнати пожарите на бензиностанциите?

Няколко съвета, които ще ви подскажат какво да правите в опасна ситуация

Как могат да бъдат избегнати пожарите на бензиностанциите?

Когато зареждаме автомобила си на бензиностанцията и възникне пожар, трябва да спазваме стриктно две основни правила: първо, пистолетът, който все още работи, никога не трябва да се изважда от тръбата на резервоара и второ, потокът от гориво трябва да бъде спрян възможно най-скоро.

1. Никога не премахвайте работещия пистолет

Ако течащият пистолет бъде изваден по рефлекс от страх, възпламененият бензин ще се разлее надалеч, като по този начин ще осигури на огъня по-голяма площ и приток на въздух. Идеални условия за разрастване на пожара.

2. Спрете потока на гориво

Второто правило е логично: веднага щом се прекъсне подаването на гориво, необходимото гориво за огъня се спира. Малкият остатъчен пламък може да бъде изгасен лесно в повечето случаи. Препоръчително е обаче да използвате пожарогасител - който може да намерите на всяка бензиностанция.

Възможните причини за пожар също са две:

Зареждане в туба

Грешка: тубата е в багажника по време на зареждане и по този начин могат да възникнат заредени електростатични частици, които да възпламенят бензина. Също така мъжът изважда течащият пистолет от тубата.

Решение: винаги пълнете тубата на земята.

Работа с открит огън

Грешка: използването на огън може да доведе до запалване на горивото. Жената реагира правилно, спира зареждането и издърпва пистолета от резервоара.

Решение: никога не използвайте открит огън на бензиностанция.

Снимки: Autorevue, други

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    hahahah ( преди 4 години )
    Не проверявайте колко бензин има в резервоара светейки си с запалка или кибрит!$%щом са такива новините значи идното поколение е занижило IQ-то....