IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 признака, че сте на път да купите трошка

Тези трикове на продавачите трябва веднага да ви подскажат за какво става дума

Покупката на употребяван автомобил си има и плюсове, и минуси. Плюсовете са ясни: спестявате пари, и то все повече, защото цените на новите автомобили растат с доста по-бързо темпо от инфлацията напоследък. Минусите се изразяват най-вече в неизвестностите около техническото състояние на машината. Продавачът, разбира се, е последният човек, който да ви помогне да намалите тези неизвестности. Неговата цел е да продаде автомобила на максимално висока цена - което в повечето случаи е в противоречие с вашата цел, която е да научите максимално много за колата, преди да я купите. Затова трябва да разчитате най-вече на собствените си очи и мозък. Ето някои сигурни признаци, че нещата не са толкова добре, колкото продавачът ги представя.


12 признака, че сте на път да купите трошка (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #5
    22 rate up comment 53 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Признак номер 1 - нямате пари! Ами от ясно по ясно е че за малко пари няма как да се купи добър автомобил дори и употребяван. Общо взето 10 000 лв. е абсолютната долна граница. Всичко под тази граница са трошляци които така или иначе пак ви излязат към 10 000 след като ги ремонтирате и преведете в приличен вид. Хубавите коли втора ръка почват някъде от 20 000лв до към 50 000. В зависимост от класа. Над 50 000 не си струва да се дават за употребявана кола освен ако не е рядък спортен модел.
  • #4
    56 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А бе, трошка! То човек жена си вземе, па тя се окаже ***,та за кола да се кахъриш!!
  • #3
    36 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    2, прав си, но само ако говориш за коли от южна Италия / Франция. Колкото по на север се дигаш, толкова по пазени и гледани стават (манталитет). Отделно, че в БГ се внасят предимно коли купени до 1000Е от разни морги и изпъвани и пудерни да изглеждат добре.
  • #2
    56 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    нормално каран автомобил за 2-3 и повече години е НЕнормално да няма боядисан детайл... и не е задължително да е удар, камо ли пък тежък. По-чесно са одирания при паркиране. Ако търсите небоядисван 10 годишен автомобил, търсите всъщност светия Граал... и няма да го намерите.
  • #1
    101 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    най-важния признак #13 (всъщност #1) че сте на път да купите трошка: - пътувате към Горубляне или Дупница...