IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 признака, че сте на път да купите трошка

Тези трикове на продавачите трябва веднага да ви подскажат за какво става дума

Покупката на употребяван автомобил си има и плюсове, и минуси. Плюсовете са ясни: спестявате пари, и то все повече, защото цените на новите автомобили растат с доста по-бързо темпо от инфлацията напоследък. Минусите се изразяват най-вече в неизвестностите около техническото състояние на машината. Продавачът, разбира се, е последният човек, който да ви помогне да намалите тези неизвестности. Неговата цел е да продаде автомобила на максимално висока цена - което в повечето случаи е в противоречие с вашата цел, която е да научите максимално много за колата, преди да я купите. Затова трябва да разчитате най-вече на собствените си очи и мозък. Ето някои сигурни признаци, че нещата не са толкова добре, колкото продавачът ги представя.


12 признака, че сте на път да купите трошка (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #15
    30 rate up comment 17 rate down comment
    Факт ( преди 3 години )
    Сравнително прилична статия.Само да отбележа,че до аспуха на съвременен автомобил трябва да можеш да стоиш и да дишаш спокойно,без да се усеща каквато и да е миризма,вкл. на високи обороти.Единствено при запалване може да се усети миризма на недоизгорял бензин.За видим пушек и дума да не става.
  • #14
    26 rate up comment 11 rate down comment
    до 7 и 10 ( преди 3 години )
    Не съм от Горубляне, но ви сложих минус. Само защото не отчитате, какъв мърляч може да бъде българина. Може и да е на 250 000 км. колата, но може и да е обиколила всички гаражни майстори и на какви мизерии може да се натъкне човек.
  • #13
    15 rate up comment 2 rate down comment
    st ( преди 3 години )
    Извод: Не се връзвайте на всичко, което прочетете в интернет. В случая 11 от 12 са валидни, обаче 12-тата е простотия, която би ви отказала от някой сносен автомобил.
  • #12
    17 rate up comment 2 rate down comment
    st ( преди 3 години )
    Другата кола - 92 000 км (07.15). Изтървах момента да сменя постелките и тази пред шофьорската седалка е скъсана, разяде се и оригиналната тапицерия под краката на шофьора. Сложил съм един балатум 35/25 см, за да не се прецаква повече. Вланът също вече е захабен.
  • #11
    19 rate up comment 3 rate down comment
    st ( преди 3 години )
    Адекватен коментар като цяло. Без последната точка, която не говори нищо. И двете коли съм си ги купувал чисто нови от магазина. На първата, която е на 192 000 км (10.2007) воланът е в отвратително състояние и за собствения си кеф се чудя дали да си го пооправя. Стъкълцето на лоста е строшено, на нищо не прилича. Ако човек прочете това сигурно ще направи колата милионерче.
  • #10
    27 rate up comment 8 rate down comment
    до 7 ( преди 3 години )
    Много разумен коментар, none. Минусите са ти ги нашляпали някои огорчени човечета от горубляне, най-вероятно
  • #9
    25 rate up comment 25 rate down comment
    Ако купувате .. ( преди 3 години )
    рено значи гарантирано сте на път да купите трошка!
  • #8
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Печеливш ( преди 3 години )
    Взех една Вектра Б 2.2 бензин, като я изфорсирах веднъж и като замета отзад сини кълба, айде вземи тея 2 бона за основен ремонт + веригите. Това лято гледам предния капак взел да изсветлява и отдолу едва-едва взе да прозира ОК Супертранс хехехехеее! *** па върви чумата 150 коня кат я смръщим луда Вектра!
  • #7
    40 rate up comment 16 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Най-добрият вариант за втора ръка автомобил е такъв закупен в България като нов. На такива коли може да се проследи много по-лесно историята, а и като правило в България рядко някой прави повече от 30-40К км на година. Повечето се карат по 25К, което означава че кола на 10 години има шанс да е на 250-300К км. Лошото е, че коли карани в България от нови, на прилични цени няма много на пазара, и се продават бързо (последната я продадох за по-малко от 1 час ;))).
  • #6
    36 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    При положение че за 20-тина хиляди може да си купиш читав автомобил от официален дилър незнам защо все още някой прави сметки за разни милионници от Горубляне, преди месец време обиколихме автокъщите и автомобил след 2014/2015-та под 12хилки трудно се намираше....