IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли шанс тунинговано BMW M5 срещу Ferrari 488 Pista?

Двата напълно различни автомобила спорят на пистата (ВИДЕО)

BMW M5 (F90) е един от най-впечатляващи спортни седани, произвеждани някога, като със сигурност ще победи много от спортните автомобили, предлагани на пазара в наши дни. Баварската машина е доста тежка, но пък разполага с мощен V8 мотор с две турбини бърза автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, като всичко това го прави доста сериозен съперник в драг-рейс (ускорение на 1/4-миля от място).


BMW M5 срещу Ferrari 488 Pista


В YouTube-канала се появи видео, в което M5 (F90) премерва сили с Ferrari 488 Pista. За да има някакви сериозни шансове срещу италианската суперкола, спортният седан на BMW е доработен от тунинг-ателието Evolve. Така неговият 4,4-литров V8, който развива 625 конски сили и 750 Нм във версията Competition, вече е напомпан до 800 конски сили и 950 Нм. Това му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и да измине 1/4-миля за 10,9 секунди.

Срещу него се изправят Ferrari 488 Pista, което е най-бързата версия на модела 488 GTB, създаден за използване на писта. Под капака на суперколата със средно разположение на мотора е поставен 3,9-литров V8 с две турбини, който развива 710 конски сили и 770 Нм. Благодарение на използването на карбон в каросерията, Pista тежи с 91 килограма по-малко от обичайното 488 GTB.



Именно теглото е единственото предимство на суперколата, като при нея то е 1390 килограма, докато доработеното M5 тежи 1940 килограма. В състезанието на 1/4-миля двата автомобила се вместват в по-малко от половин секунда, близки са и резултати им в старта по време на движение със скорост 80 км/ч. При теста на спирачките със 113 км/ч обаче Ferrari-то не оставя никакъв шанс на съперника си.

Снимка и видео: CarWow

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    бенве ( преди 3 години )
    кой не можи вее, бенвето е най големата кола! тва ферарита-мерарита ряпа дъйдат!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пистата е божествена кола. Рядко събитие в автомобилостроенето. Интересно ми е SF90 какво представлява. Крис Харис наскоро беше малко недоволен от многото компютри и електроника, но днешните стандарти са такива. А и кола дето ускорява за 2.2 сек 0-100 надали го прави чрез шофьора. Какви времена...
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    "Има", ама ( преди 3 години )
    Мат трябва да го кара и то непременно в неговия ютуб-канал! Иначе дори Гурам от DSC.OFF признава, че М5 и с над 800к.с. не може да се мери с Ферари Писта.