IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Направени за Африка, желани навсякъде - 5 уникални модела на BMW

Баварският производител създаде тези коли за пазара само на една държава

Във втората половина на XX век в ЮАР протичат сложи политически процеси, като именно в този период в страната се появяват редица великолепния автомобили. Сред тях са версия на Ford Sierra с 8-цилиндров бензинов двигател, както и няколко модела на Volkswagen със средно разположение на двигателя. Над всички обаче е компанията BMW, тъй като подарява на ЮАР цели пет машини, които няма как да бъдат срещнати другаде.

Тези коли се появяват на пазара в Южна Африка по една причина - просто някой е реши, че те са нужни. Местните дилърства на BMW са искали да запълнят празнините, които в някакъв момент са образували в гамата на марката на един или друг пазар. И точно този подход води до неочаквания резултати.

5 уникални модела на BMW за Южна Африка (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: BMW

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BMWist ( преди 3 години )
    Написалият статията май си няма и идея от автомобилна конструкция. Обяснява как са сложили 3.2 литровия вариант на М30 за да има място за турбо компресор. Въпросният автор може ли да ми обясни (след като прочете в интернет, разбира се) как се определят кубиците на даден двигател и осъзнае защо написаното е пълна глупост?
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бонго-бонго... ( преди 3 години )
    са кефи на бенве!
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Веско ( преди 3 години )
    Спокойно, сега имат на Мерцедес. Не че са цъфнали, но половината континент им е пазар за всичко.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Което разбрах от статията е че 70-те и началото на 80-те години ЮАР е била държава със завод на БМВ и търсенето им е било стабилно, а сега и вода нямат, но пък са свободни.