IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи мощен хечбек с предно предаване

Новата версия 128ti разполага с 256 конски сили под капака

Компанията BMW разкри най-мощния си автомобил с предно предаване, като в основата му е новата 1-Series. В гамата на модела хот-хечът 128ti ще се настани между версиите 120i и M135i xDrive, като излизането му на пазара е планирано за ноември.


BMW 128ti


Компактният спортен автомобил получава снижено с 10 мм спортно окачване със специфични настройки, блокиращ диференциал Torsen и различни настройки на кормилното управление. BMW 128ti заимства по-стегнатите стабилизатори и натегнатите тампони на стабилизаторите от версия BMW M135i xDrive. По-твърдите пружини и адаптираните към тях амортисьори осигуряват висока динамика на управлението.

Под капака на хот-хеча е поставен 2,0-литров двигател с технология BMW TwinPower Turbo. Той представлява версия на най-мощния 4-цилиндров мотор на BMW Group, който при версията M135i xDrive развива 306 к.с. При 128ti мощността му е намалена до 256 к.с., като той отново се комбинира с 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.


BMW 128ti


За новата версия на 1-Series са предвидени М-спортни спирачки, чийто апарати за първи път при модела са боядисани в червено. Освен това, за BMW 128ti се предлагат 18-цолови алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 M bicolor, както и спортни гуми Michelin Pilot Sport 4.

Във външния вид прави впечатление пакетът Shadow Line, който е сериен за някои пазари и включва черна BMW бъбрековидна радиаторна решетка и черни корпуси на външните огледала. Като опция се предлагат светлини BMW Individual Shadow Line за фаровете, който имат по-тъмно излъчване благодарение на липсата на подбрани декоративни хромирани елементи.


BMW 128ti


В интериора се залага на голям брой червени акценти, като те се виждат на облегалките на серийните спортни седалки. На подлакътника е бродиран надпис „ti“, има и контрастни шевове във вратите, на тапицериите на седалките и на арматурното табло. Обръчът на волана и капакът на въздушната възглавница на спортния волан също са с червени шевове.

Още снимки на новата версия на BMW 1-Series (ГАЛЕРИЯ)

С версията 128ti възражда една дълга традиция на BMW - абревиатурата „TI“, която по-късно се превръща в „ti“. Тя се появява през 60-те години на миналия век, като означава „Turismo Internazionale“ и се използва при спортните модели на малката - от иконите BMW 1800 TI и BMW 2002 TI до BMW 323ti Compact и BMW 325ti Compact, които излизат през 90-те години.

Снимки: BMW

0 от 500