IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Окачване на Tesla Model S се счупи при 200 км/ч

Компанията отрича некачаствен детайл, но смени колата на собственика

Собственик на Tesla Model S съобщи в швейцарския форум tff-forum.de за неочаквана повреда, възникнала по време на пътуване с електромобила. Той движи по магистрала към Цюрих, като при скорост от 200 км/ч под задното ляво колело се появил дим, а воланът блокирал. Оказало се, че окачването на колата се е счупило, като носачът е блокирал диска на колелото.


Tesla окачване


Авторът на публикацията твърди, че е купил Tesla Model S 90D преди няколко година като нова и до момента е изминал 90 000 км. Той е посетил сервиз на американския производител, но там са му заявили, че повредата на окачването е в следствие на износване и са му поискали 7500 евро за ремонта.

Предстои истинските причини за случилото се да бъдат изяснени от независима експертиза. Не е изключено, повредата да се дължи на некачествен материал. На това мнение са други собственици за Model S, които са коментирали инцидента. Някои от тях твърдят, че са има подобри проблеми, но при различни обстоятелства.


Tesla окачване


В крайна сметка собственикът на тази Tesla е получил друг автомобил, а той самият не крие радостта си от факта, че е останал жив, тъй като счупено окачване при подобна скорост може да стане причина за сериозна катастрофа.

Снимки: tff-forum.de

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Тислътъ... ( преди 3 години )
    яко тръгва по пагубния път на адвокатската кантора рено!
  • #4
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Купувайте, купувайте! Ако не се запалите или не ви претрепе "автопилота" ще се намери какво друго да вкара в действие закона за естествения подбор ;) ... дали съм смоенавал, че това не е кола, а безобразна ***...
  • #3
    20 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    Бе незнам качествени ли са теслите или не, не съм имал, ама това което най много ме радва е че Илончо им разбъзика готината седянка за лапаница на автопроизводителите и сега им се налага да почнат да се развиват, а не само да лапат.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има късмет , че е останал жив.
  • #1
    18 rate up comment 10 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Туй еко гига мега фешън яко нещо тежи два тона и половина.Как нема да се счупи окачването,като се ползват части за до 120 километра в час.Тая тислъ е по зле от един Фиат Типо за 16 000 евро барабар с фабричната газова уредба.