IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Големият пробив" на Tesla се оказа само приказки

От вградените батерии до лития от глина: обещанията на Илон Мъск, анализирани от експерти

Прословутият "Ден на батериите" в Tesla отмина, но вместо очакваните гръмки технологични пробиви поднесе повече или по-малко мъгляви обещания, и остави повечето присъствали експерти по-объркани, отколкото преди началото му, коментира авторитетното издание The Verge. Илон Мъск бе насрочил събитието с намека, че ще представи пред публиката готова батерия с живот над 1.6 млн. километра. Вместо това той разкри само поредица от планове: план Tesla да разработи своя собствена батерия; нов план по отношение на суровините; и дори план компанията сама да добива нужния й литий. Вивас Кумар, бивш шеф по батериите в Tesla, призна, че е получил "объркано послание" за това какво прави компанията в тази област.


Основните обещания на Мъск, анализирани от експерти (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 9 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    На 22-ри се показа нагледно новата поточна линия, която произвежда нови клетки тип 4680 - собствен патент с tabless конструкция. Това иде да рече, че нямаме контактна пластина, а енергията постъпва чрез широк контакт по цялата горна страна на навития като руло електрод. Дори само това беше достатъчно. Берекет версим!
  • #5
    12 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Двг няма бъдеще.Най-икономичният Двг е дизеловият дизелоеият двигател е доказано вреден за човека.
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Че човекът си е амбициозен и луд, знаем. Това, което не разбирам, е защо има хора, които му се връзват. Някой ще каже "Ами виж колко милиона коли е продал." Добре, продал е, но какво - просто една не дотам добра алтернатива на ДВГ-то. А не бъдещето. По тази логика кой да е производител на велосипеди или на средства за масов градски тр-рт също е "визионер", без да бие тупана. Виждаме вече ясно, че електрокарите се развиват, но толкова бавно, че още много дълго ще са не решение, а само възможност.
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мда не беше това което се очакваше на 22.09, но все пак беше някаква посока! Акциите не се изтреляха, напротив, нямаше сензации, беше очертан пътя за развитие. Сега всеки гледа доста по-трезво на нещата и знае, че нищо няма да стане догодина...Които и да донесе пробива при батериите, Тесла ще бъде най-облагодетелствана...
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ми те вече скочиха, виж осмата картинка :D
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    очакваме нов скок в цената на акциите на Тесла...