IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Учени: Електромобилите няма да решат проблема с екологията

Изследване показва, че само в САЩ до 2050 година трябва да бъдат произведени 350 млн. коли на ток

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата.


Porsche Taycan


В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Снимки: Autonews

0 от 500
 • #8
  3 rate up comment 3 rate down comment
  Край ( преди 2 месеца )
  Ще го решат. ще го решат. Ел колите ще са скъпи и малко само за богати. масовизацията на автомобила доведе де там че всяко човече по света може да има кола - 7млрд коли планетата не може да ги понесе без да заприлича на София. двг колите ще бъдат забранени смислена ел. кола под 10 000 долара даже и пета употреба няма. Асан от Факултета Могабе от Найроби и Паладжан от Пакистан да си купуват железни обувки и колелета.
 • #7
  8 rate up comment 3 rate down comment
  Sofia Clean Air Team ( преди 2 месеца )
  При над. 1млн. регистрирани коли в столицата, въздухът за всяко твое вдишване е минал поне през 20000 гърнета. Живот в газова камера. А никой не би си взел кола или жена, минала през 20 човека, обаче няма против да диша 20 хил. ауспуха 24/7. Без коментар.
 • #6
  8 rate up comment 6 rate down comment
  Докладь ( преди 2 месеца )
  Колко раковоболни са се разболели поради дизеловите коли и камиони в градовете.Цигарите можем да забраняваме колите не.ФВ са за затвор за лъжите с Клиин Дизел.
 • #5
  8 rate up comment 8 rate down comment
  Казах ви отдавна ( преди 2 месеца )
  В бъдеще дори и да имаш пари да си купиш личен електрически автомобил няма да можеш без да имаш разрешение от правителството. Самото производство на автомобили ще бъде силно ограничено със квоти за всяка държава в зависимост от броя на нейното население. Това което беше до сега всеки *** да кара кола скоро ще приключи.
 • #4
  8 rate up comment 9 rate down comment
  Казах ви отдавна ( преди 2 месеца )
  Още преди години тук ви написах че електрическите коли никога няма да станат масови така както са сега бензиновите защото ООН и големите началници са приели план със който ще ликвидират личният автомобил и ще редуцират мобилността на стадото за да се подобри екологията. Сега просто малко по малко обработват стадото психологически с пропаганда за да го подготвят за това което предстои и постепенно затягат регулациите. В Бъдеще електрически коли ще карат само най богатите и хората с привилегии.
 • #3
  8 rate up comment 2 rate down comment
  смешки ( преди 2 месеца )
  Поредната много дебилна статия. Вони на платена реклама.
 • #2
  9 rate up comment 5 rate down comment
  Тролей ( преди 2 месеца )
  Прeхoдът към eлeктрoмoбилнocт e cъщo кaтo прeхoдът oт coциaлизъм към eдинний cвeтлий кoмунизъм. Кoлкoтo пoвeчe прeхoд, тoлкoвa пoвeчe кирливи ризи лъcвaт и нaкрaя вcичкo щe ce рaзпaднe. В мoмeнтa oщe cмe нa eтaп "дa живeй" и "щe прeбъдe".
 • #1
  14 rate up comment 7 rate down comment
  анонимен ( преди 2 месеца )
  Ще бъде решен обаче проблема с купуването на петрол от талибански държави и градовете няма да миришат на дизел, което за мене по-големия плюс, който си заслужава.