IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Учени: Електромобилите няма да решат проблема с екологията

Изследване показва, че само в САЩ до 2050 година трябва да бъдат произведени 350 млн. коли на ток

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата.


Porsche Taycan


В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Снимки: Autonews

0 от 500