IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се взривява двигател с 3000 конски сили

По време на инцидента в пикапа Dodge Ram има двама човека (ВИДЕО)

На YouTube-канала Its Loud Just Cause беше публикувано видео, в което е запечатан момента на взривяване на дизелов двигател Cimmins с мощност 3000 к.с. Поставеният на пикап Dodge Ram агрегат е преминавал тестове за измерване на мощността.


взрив


Инцидентът се е случил в американския ат Юта, където автомобилът е качен на специален динометричен стенд. Пикапът е заобиколен от тълпа от хора, а в кабината му по време а измерването се намират двама души. По време на изпитания моторът бързо влиза в много високи обороти, след което от пространството под капака започва да излиза гъст дим. Следва неочакван взрив, който унищожава предната част на автомобила.

Събралите се наоколо зрители реагират бързо и с подръчни материали успяват да потушат пожара. За щастие, двамата човека в автомобила не са пострадали сериозно, като са се отървали с охлузвания и леки изгаряния.



Според специалисти, до взрива се стига заради неконтролираното повишение на оборотите, което е особено опасна за дизелови мотори. До него се стига заради попадане на масло в горивната камера или заради излизане от строя на помпата за високо налягане.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500