IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безлихвени заеми за покупка и на стар електромобил

Предложението на властите в Шотландия е за 5-годишен кредит, от който могат да се възползват всички

Властите в Шотландия са толкова нетърпеливи за преминаването на гражданите на страната към електромобили, че започнаха да предлагат безлихвени заеми при покупката дори на употребявано превозно средство на ток.


електромобили


Досега офертата на държавата беше за безлихвен заем до 35 000 паунда при закупуване на нов електромобил и до 10 000 паунда за мотоциклет или мотопед. Сумата може да бъде изплатена от потребителя за срок от 6 години. Новото предложение е 20 000 паунда за употребявана кола на ток, като периодът без лихви е 5 години.

"Глобалната промяна към електрическите превозни средства означава, че цените им намаляват на годишна база, но въпреки това, те си остават доста високи за много хора. Искаме да ги улесним допълнително с този заем, тъй като ползите от преминаването към екологични превозни средства ще бъдат огромни“, коментира Майкъл Матесън от Министерството на транспорта и инфраструктурата на Шотландия.


електромобили


Изданието Next Green Car посочва, че шотландското правителство вече е похарчило над 85 млн. британски паунда (близо 110 млн. долара), за да насърчи гражданите си да преминат към електрически автомобил. Досегашното предложение за безлихвен заем при покупка на ново превозно средство на ток се радва на огромен интерес както от фирми, така и от частни клиенти.

Снимки: Next Green Car

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    нямам против една електричка , защото живея в центъра на Бг и ми е еднакво близко до морето и до софия и едно бмв i3 ще ми е по мярка, но някак 40 хил втора ръка са ми множко
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    мдам, и като кажеш на колегите взех си дизелче (за да ходиш на работа от Младост в Дружба), всички те потупват по рамото ееей браво тоа разбира! И погледнеш от балкона надолу към Дружба еййй *** тя ни съ вижда уа!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    минулайл ин булгарис ( преди 3 години )
    Те награждават да плащаш 20лв данък ако си купиш 30 годишен голф, 6та ръка, чист дизел.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Напротив, от много години говоря за точно това тук. Не задължително да е само за ел. коли. Автопаркът е достатъчно амортизиран, че всяка нова кола ще е добре дошла. Както има кредити по ББР, така да предложат подпомагане и за нов автомобил. Нали целта е да намалим жертвите и подобрим екологията. Проблемът е с цената на каското, което е нопосилно вкупом с вноските за лизнга.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Идеята може би е добра, но неприложима за БГ.Тук всеки втори "ноф фнос" ще бъде електромобил, но само на хартия...