IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зарядните на Tesla се оказаха безплатни за всички, освен за... Tesla

Новите станиции Supercharger V3 в Европа нямат защита среще други марки

Европейските собственици на електромобили внезапно откриха, че на новите станции Supercharger V3 на американския производител Tesla може да се зарежда напълно безплатно при условие, че вашият автомобил на е... Tesla. Явно в компанията на Илон Мъск са пропуснали да поставят защита за подобни случаи.


Tesla зарядни станции


Формално, Tesla не позволява на своите фирмени „суперчарджъри“ да се зареждат електромобили на други марки. Когато собственик на кола на американската марка се закачи терминала, между устройството и превозното средство се образува връзка и от акаунта на собственика автоматично се взима сумата, за която той е заредил.

Още в началото на официалните продажби на Tesla Model 3 в Европа компанията от Калифорния започна да открива зарядни станции с накрайник CCS, който по това време е разпространен на Стария континент. Той позволява с терминала да се свържат и други електромобили, и тъй като те нямат програмно оборудване на Tesla, получават ток, без да се удържат пари на собствениците им, тоест напълно безплатно.

Компанията за коли под наем Nextmove вече тества „суперчарджърите“ на Tesla с всички свои електромобили, като предлага и се оказа, че те се зареждат без никакви проблеми. Това са моделите Volkswagen ID.3, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Opel Ampera-e (Chevrolet Bolt), Hyundai Kona Electric, Hyundai Ioniq Electric, Renault Zoe и Porsche Taycan.

Преди да бъде открит недостатъка на зарядните станции, в Tesla обсъждаха да разрешат на собственици на електромобили от други марки достъп до терминалите, но срещу заплащане. Сега компанията ще трябва да отстранява пропуските, тъй като безплатното зареждане носи финансови загуби.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Елън Мъск ( преди 3 години )
    Хах, да не мислиш, че ще чакам Киро на кирия да ми се каните кат сигaнин на сpaнe? Те така и НАСА и Роскосмос точеха пари на хранилката за всеки запуск. Пуснах коли, пуснах зарядни, пуснах кацащи ракети за многократна употреба и им взех бизнеса на всички. Сега съм по-често в новините от бившия ви Главен секретар и ме спрягат за първия трилионер в историята.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Зелен ( преди 3 години )
    Не знам как така някой им е разрешил да правят зарядни станции само за техните коли. Къде ще му излезе края, ако всеки производител прави собствени бензиностанции за неговите си коли само?
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Нямаш си представа как Мъск е.е немците!
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Тоя Мъск си няма и на представа как ще го прееват немците.