IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи новия Tucson

Четвъртото поколение на моделя сменя платформата и получава нови мотори

Корейският производител Hyundai представи новото поколение на кросоувъра Tucson, който ще бъде позициониран като модел от 2021 година. Продажбите на модела в Южна Корея, САЩ и Европа ще стартират до края на тази година.


Hyundai Tucson


Благодарение на използването на нова и съвременна платформа, автомобилът е пораснал на размери. Дължината му е 4500 мм, широчината - 1865 мм, а височината – 1650 мм. Разстоянието между двете оси достига 2680 мм, като за Китай ще се предлага и удължен вариант на модела.

Кросоувърът е получил нова решетка на радиатора, както и различни фарове. Предната броня вече изпълнява не само защитна функция, но служи и за украшение. В задната част прави впечатление необичайната конфигурация на светлините, които вече са свързани. 


Hyundai Tucson


В салона на автомобила е поставена нова мултимедийна система, при която отсъстват физически бутони и клавиши. Нейният диагонал е 10,25-инча, като тя предлага широки възможности. Под нея е разположен нов сензорен блок за управление на климатика, а приборният панел вече е цифров.
Увеличено е и мястото в салона, като това се усеща най-вече при пространството за краката на пасажерите на втория ред.

Новият Tucson излиза на пазара с два варианта на задвижващи агрегати. Бензиновият турбомотор с обем 1,6 литра се предлага с мощност 150 или 180 к.с., като е допълнен със стартер-генератор, работещ на 48 волта. Дизеловият вариант е с 1,6-литров двигател, развиващ 136 к.с. Предстои и появата на зареждащ се хибрид.

Още снимки на новия Tucson - вижте в галерията:


Базовите версии на модела са с предно предаване, а срещу доплащане се предлага модификацията Terrain Mode с 4х4, при която може да се избират различни режими на движение. В оборудването на кросоувъра са включени система за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз-контрол и панорамен покрив.

Снимки: Hyundai

0 от 500