IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda подготвя HR-V за смяна на поколенията

Компактният кросоувър ще получи напълно променен дизайн и нова платформа

Снимки на покрит с камуфлаж прототип на тестови модел на Honda бяха публикувани в Twitter, като според автора им, това е новото поколение на компактният кросоувър HR-V, който се подготвя за смяна на поколенията. Премиерата на новата генерация на популярния SUV е планирана за 2021 година.


Honda HR-V


Сегашната Honda HR-V, която в Япония е известна под името Vezel, дебютира в края на 2013 година, а преди 2 години претърпя фейслифт. Моделът се оказа доста успешен, като от 2014-а до 2016 година беше най-продаваният SUV в родината си. През следващите 2 години той отстъпи първото място на Toyota CH-R, но се нареди веднага след него.

През 2019 година HR-V отново излезе начело, като резултатът му скочи 2 пъти. За първите 6 месеца на тази година обаче кросоувърът на Honda изпадна от Топ 10, от което стана ясно, че моделът се нуждае от смяна на поколенията. И явно съвсем скоро ще се случи именно това.


Honda HR-V


Ако се съди по снимките, дизайнът на моделът ще претърпи кардинални промени, като новото поколение ще получи купеобразен силует с издължени фарове, над които са разположени светодиодни дневни светлини. Задните стопове са остави без долните си секции, а външните огледала са закрепени различно. Кросоувърът получава и нова решетка на радиатора, която досега се предлагаше за седана Honda Insight.

Габаритите на новата Honda HR-V засега не се съобщават, няма и снимки на интериора. Очаква се, че той ще получи виртуален приборен панел и напълно нова мултимедийна система с прилепен към предния панел тъч-скрийн.


Honda HR-V


Технически промени също ще има. Сегашният модел дели една платформа с предишното поколение на компактния хечбек Honda Fit/Jazz. Това означава, че новата HR-V ще бъде изградена на шасито на настоящия Jazz и съответно ще получи хибридната система e:HEV. При хечбека в нея влизат 1,5-литров атмосферен двигател (98 к.с.), работещ по цикъла на Аткинсън и два електромотора.

Със сигурност ще има версии на кросоувъра само с двигател с вътрешно горене, както и вариант с хибриден агрегат с един електромотор, който е със 7-степенна автоматична роботизирана скоростна кутия и система 4WD.


Honda HR-V


Снимки: Honda, Twitter

0 от 500