IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Митовете и истините в историята на Lamborghini

Производителят на спортни автомобили има огромни успехи, но и сериозни провали

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini е сред митовете на съвременната автомобилна индустрия и историята на компанията, основана от Феручо Ламборгини, сякаш е известна на всички. Но дали наистина е така?


Lamborghini


Британското списание Top Gear събра някои от най-важните модели на марката, които да илюстрират както възходите, така и спадовете на Lamborghini. Тук са легенди като Miura и LM002, но също така и зрелищният провал Jalpa, както и обяснението какво е общото между италианската компания и първото поколение на Dodge Viper.

И естествено, с точните цитати от знаменитата разправия между Феручо Ламборгини и Енцо Ферари относно ненадеждната кола, купена от производителя на трактори.

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чак пък да е страхотен. Нямат никаква кой знае каква история и в сравнение с днешните им модели Miura и Countach са направо извънземни.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Музея на Ламборджини е страхотен и точно до завода. Има и переспективни модели с хибридно задвижване,които са страхотни,а класиките са невероятни.