IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari все пак се отказа от най-практичния си модел

Който не успее да си купи  GTC4Lusso, ще трябва да чака кросоувъра Purosangue

Епохата на най-практичния модел на Ferrari – тривратото GTC4Lusso, в крайна сметка приключи и моделът беше спрян от производство. Това съобщава изданието Motor1, като информацията беше официално потвърдена от италианската компания.


Ferrari GTC4Lusso


Само до преди няколко дни се твърдеше, че шутинг-брейкът ще остане в гамата на компанията, но в крайна сметка беше решено стратегията на Ferrari, представена през 2017 година да бъде изпълнена. А тя предвиждаше GTC4Lusso да завърши стандартния за италианската марка жизнен цикъл на модела.

Световната премиера на Ferrari GTC4Lusso се състоя през март 2016 година на автосалона в Женева. Както и неговият предшественик FF, спортното комби също получи четири места в салона и четири задвижващи колела. Аеродинамиката на модела беше основно преработена, като мощността на 6,3-литровия атмосферен V12 двигател беше увеличена от 660 на 690 к.с.


Ferrari GTC4Lusso


През есента на същата година беше представено и GTC4Lusso T – вариант със задно предаване и 3,9-литров турбо V8, чиято мощност беше 610 к.с. Сега и тази версия беше свалена от производство.

По-рано се твърдеше, че GTC4Lusso ще получи приемник, който ще се появи едновременно с кросоувъра Purosangue. Премиерата на автомобила, определен от компанията с термина Ferrari Utility Vehicle е предвидена за 2022 година, но пандемията от коронавирус може да промени плановете на производителя.


Ferrari GTC4Lusso

Снимки: Ferrari

0 от 500