IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Железния човек си поръча BMW 3.0 CS с мотор на М5

Страхотен проект на Робърт Дауни-джуниър и SpeedCore

Холивудската звезда Робърт Дауни-джуниър е запален почитател на автомобилите, а колекцията му или поне това, което се знае за нея, е впечатляваща. Но сега актьорът, изиграл Железния човек, заложи на нов и много интересен проект – класическо BMW 3.0 CS от 1974 година, възстановено и доработено от американската тунинг компания SpeedCore. Това е първият европейски автомобил, по който работят в SpeedCore, но пък е третата им поръчка от Дауни-младши.


BMW 3.0 CS


Инициативата за този проект идва от актьора, който иска от тунинг майсторите да използват съвременни материали при възстановяването на колата – пълна реставрация на металната каросерия и шасито плюс добавянето на елементи от въглеродни сплави.

Другата голяма промяна е смяната на мотора – оригиналният 6-цилиндров S38 с 3,5 литра работен обем отстъпва мястото си на двигател от M5 от поколението Е34. С други думи, атмосферен двигател с 310 коня.

Странно, но трансмисията си остава 4-степенният автоматик от оригинала, но пък се появяват амортисьори Bilstein, спирачки Brembo с по 6 и 4 бутални цилиндъра отпред и отзад, нови джанти от лети сплави и гуми Pirelli P-Zero.

Боята е „тухлено червена”, като идеята и за нея е на Дауни-младши, а броните са от въглеродни сплави. Интериорът е с цвят на кафе, арматурното табло е напълно ново, а актьорът е поискал задните седалки да бъдат премахнати.

Истински пример за индивидуализация на осъвременен класически автомобил – проекти, които струват скъпо, но и са много интересни.

Вижте промените, поръчани от актьора в класическия модел на BMW (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500