IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е най-секси марката, а Mercedes-Benz - най-престижната

Проучване на германско издание определи първенците в няколко категории

Когато избират автомобили от различни марки, германците обръщат внимание на три основни аспекта – безопасност (71,6% от запитаните), удобство (56,4%) и екологичност (46,5%). Оказва се обаче, че всеки шести (16,4%) си избира кола, заради която да изглежда привлекателно в очите на останалите, сочи проучване на списанието Mobile.


BMW


Според резултатите от допитването, най-привлекателно в очите на обкръжаващите го изглежда човек зад волана на BMW. По този показател баварският бранд изпреварва дори луксозните спортни коли на Porsche, като разликата е минимална. Мъжете са оценили двете марки по-равно, но жените предпочитат BMW.

Любопитното е, че американският бранд Jeep, който също се отъждествява с мъжественост, получава по-голяма подкрепя от жените, отколкото от силния пол (13,7% срещу 9%). Най-малко привличат внимание собствениците на автомобили Fiat.


Mercedes-Benz S-Class


Когато става дума за престиж, то тук на първо място е марката Mercedes-Benz (68,5%), която изпреварва BMW и Porsche. Двете трети от германците считат, че именно тя е основен символ за професионалния и личен успех на нейния собственик. Същият бранд е и на първо място в категорията „безопасност“ (47,8%), където на последна позиция се нарежда Smart (1,8%).

В категорията за екология обаче Smart е втори (13,1%), като отстъпва единствено на японската марка Toyota (17,3%).

Снимки: BMW, Mercedes-Benz

0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Цаца ( преди 3 години )
    Бе тия дни на една бензиностанция спря една алфа 4с , всички се събраха да я огледат и разпитваха собственика....
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Затова карам Ауди - да не ме забелязва никой :D
  • #11
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Йети ( преди 3 години )
    Най-безопасно е Волво.Това е истината-но всеки може да мисли каквото си пожелае.За престиж бих си купил някой англичанин.БМВ и Мерцедес са доста банални.
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 3 години )
    Ми тя класацията е след допитване до европейци. Тези хора имат различна култура , начин на мислене, начин на живот. Нашият Бай Х.. си има други стереотипи и комплекси дето му обуславят изборите в живота.
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Новите БМВ-та са единствените нови коли, които изтлеждат по-остарели от предишното им поколение. Особено Х сериите и 1-чката... Секси само за някой паркетен лъв от Свети Влас...
  • #8
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Толкова секси, че се сетих за един който направо на ауспуха на колата си беше..., да и такива има. Иначе аз 2-ра година едвам изтрайвам с една, догодина взимам дргуга това е, кефа ми трае 2 седмици, след това ми писва от тия тенекии.
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    до 6 ( преди 3 години )
    Много ме радва, като някой нашенец започне да обяснява, немските коли какъв кеф дават на шофьора. Да сигурно са давали на първия и втория собственик. Като караш нафтова печка на половин милион км, търкаляна и блъскана толкова пъти, че усукана - трудна за рисуване и като отидеш на геометрия, не знаят от кое колело да започнат да хванат база, че всичките са криви колкото си искат. Да дават адреналин - като не знаеш на кой завой ще изпусне или колко ще изръсиш в сервиза.
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Хахаха ( преди 3 години )
    Само че не става въпрос за пълнолетна е46, каквито гар българския "тузар" а за нови коли. Много ме радва когато някой турбо вървежен тарикат с последните си пари в джоба вземе някакво дърто БМВ нов внос и вече се има за велик състезател или секс символ.
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Еми колата освен кефа от каране и удобството може да бъде и като магнит за жените. Това допълнителен бонус към удоволствието от шофирането и престижа, който ти лепва колата. За това който може да си ги позволи си ги купува, за да опрашват повече женки и да се кефят като карат. Това естествено не се харесва на ***, който го мързи да бачка и само завижда на тоя с БМВ-то и Мерцедеса. Той само гледа колите им и жените им, текът му лигите и плюе и по колите и по-жените. Така е с високото грозде.
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-секси са в сервиза, мадамите се тълпят като на изложение.