IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри бъдещето на купето и кабриото S-Class

Двата модела ще останат на пазара поне още година, след което ще получат заместници

Още през пролетта на тази година се появиха твърдения, че Mercedes-Benz смята да се откаже от купето и кабриолета S-Class при смяната на поколенията на модела, която ще се случи след дни (премиерата на новата генерация е на 8 септември). Сега тази информация беше потвърдена, но само отчасти.


Mercedes-Benz S-Class Coupe


Очакваше се, че производството на двувратите S-Class ще продължи до края на август, но от компанията съобщиха, че те ще се произвеждат поне още една година. Както стандартните, така и спортните версии на AMG, ще бъдат пенсионирани след 12 месеца, като единствената промяна при тях ще бъде добавянето на нов цвят Cirrus Silver.

Причината са отказа от купето и кабриолета S-Class е желанието на Mercedes-Benz да икономиса средства, които ще бъдат пренасочени за разработка и производство на нови модели. Затова и компанията ще намали асортимента от нишови модели, към които спадат произвеждани в малка серия и същевременно доста скъпи S Coupe и S Convertible.

В същото време двата модела все пак ще получат заместници в гамата на марката. Това ще бъдат купето AMG GT и новият роудстър SL, които ще излязат през 2022 година.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мани му емблемата и не мож го разбра кво е.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е-класа е по-добра покупка от ЕС-класа по всяко време. Съответно Ц-класа е по-добра покупка от Е-класа по всяко време. Най-добрите модели на тези смешни парвенюшки фирми са: А и Ц класа на Мерцедес, 1-ва и 3-та серия на БМВ - сравнително надеждни, сравнително качествени. Другото нагоре е много зле. Че и му искат по над 200 бона.
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мнго нагло са крали от Рено.