IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Нощният кошмар“ на Мъск нанесе нов удар по Tesla

Компанията Rivian привлече един от топ-експертите на конкурента

Американският производител на електрически пикапи и всъдеходи Rivian, който вече е наричан „Нощият кошмар на Илон Мъск“ нанесе нов удар по Tesla. Компанията привлече на поста главен инженер бившия вицепрезидент на Tesla по разработките Ник Калайджан, съобщава Bloomberg.


Rivian

Калайджан искара повече от 10 години в Tesla, преди да напусне през 2018 година, за да премине в стартъпа Plenty, който се занимава със създаването на технология за селското стопанство. На новия си пост той ще замени Марк Винелс, който дойде в Rivian през 2017 година от McLaren.

Това не е първият случай, при който бивш служител на висок пост в Tesla преминава в Rivian. А Калайджан със сигурност знае доста от тайните на компанията от Фриймонт, която по-рано тази година заведе дело срещу конкурента си именно заради привличането на работници и кражба на секретни технологии.

Преминаването на Калайджан със сигурност ще повиши напрежението между двата производителя на електромобили. При това не само Rivian краде служителите на Tesla. Преди време друг сериозен кокурент - Lucid Motors, привлече главния инженер и вицепрезидент по производството Питър Роулинсън, който създаде Tesla Model S.

Снимка: Rivian

0 от 500