IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Осемте най-големи мита за газовите уредби

На газ е напълно екологично, много по-евтино и удължава живота на двигателя - вярно ли е това?

България е един от най-добре развитите пазари за газови уредби в Европа - четвърта по брой на газстанциите (за пропан-бутан) и първа по тяхната гъстота. По данни на МВР към юли 2020 по пътищата се движат общо 330 182 автомобила на пропан-бутан и компресиран природен газ. И въпреки това около газовите уредби витаят немалко всеобщи убеждения, които не отговарят съвсем на фактите. Газът е напълно екологичен; газът удължава живота на двигателя; колата на газ е подвижна бомба - нека видим какво всъщност се крие зад "нещата, които всички знаят".
  
  
8-те най-големи мита за газовите уредби (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #100
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Стоян ( преди 2 години )
    Единствено по-икономичност и екологично ще е, като си монтирате маркуч в собствения аулспух и зареждат от там !
  • #99
    1 rate up comment 6 rate down comment
    7 ( преди 2 години )
    Метан не е по народно у, а е по науно му.
  • #98
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Йордан ( преди 3 години )
    Е, наистина на по-безсмислена статия не бях попадал...нищо ново, което може да научи човек, безсмислено филосовстване...
  • #97
    15 rate up comment 2 rate down comment
    ГТ ( преди 3 години )
    Средно емисиите на газ са с около 35% по-ниски. Колкото по-агресивно градско се кара толкова по-голям е ефекта върху въглеводородите и азотните оксиди, а обратнопропорционално при въглеродния оксид. Въглеродния диоксид не се влияе експоненциално от типа каране, но дори там ефекта е 10% надолу. Няма нито едно вредно съединение от 4-те важни, което да е по-високо при газта. https://***.glpautogas.info/documentos/11GASOLINE%20AND%20LPG%20comparison.pdf
  • #96
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Цвятко ( преди 3 години )
    В двигателите изгарят парите на бензина и дизела, а не течността. При положение че пропана е газ, изгарянето е по-добро . Иначе ДВГ на пропан си е със същите вредни емисии като всички други, с минимално намаление на недоизгорелите газове.
  • #95
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Suzuki Grand Vitara ( преди 3 години )
    Конглокенция!
  • #94
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Suzuki Grand Vitara ( преди 3 години )
    От 1992 г карам коли на газ. Руски, немски сега японски-две. Нямам проблеми, а по отношение на екологията и икономията пропан-бутана няма конглокенция.
  • #93
    39 rate up comment 8 rate down comment
    Мицубиши Грандис ( преди 3 години )
    До септември 2020 г. карах Ауди - дизел, 1,9 TDI. Купих Мицубиши Грандис и до днес съм навъртял около 14 000 км. на LPG и се съмнявам да се върна към дизела. Колата е ван, 165 к.с., 2,4 кубика и ми гори 10 лв. на 100 км. Смених бутилката със същата - 100 литра за 460 лв. с ДДС. Газовото е слагано в Германия - Prins. Икономията ми на месец е около 200 лв., на година 2400 лв. Колата съм я купил за 6000 лв. с газовото. Колата си върви благодатно на газ и ми се отразява на джоба осезателно.
  • #92
    31 rate up comment 11 rate down comment
    Майстор ( преди 3 години )
    По-добро гориво е.По-малко замърсява от диЗел и бензин. В Германия ще ги спрат и новите дизели от 2025. Само тук се карат дизели пушилки. В София да се забранят въобще дизели, а другите само евро 5 и нагоре.
  • #91
    5 rate up comment 40 rate down comment
    Смях ( преди 3 години )
    Напълно екологичен....хХахахахахахахха, Метанът е най-парниковият газ. Пропан-бутанът има толкова промеси че миришв на *** в повечето случаиАма иначе е МНОГО екологичен!