IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Можем ли да паркираме с автомобил на газ в подземен гараж?

И още няколко съвета за оптималното използване на мястото за паркиране

Можем ли да паркираме с автомобил на газ в подземен гараж?

Паркирането е една от трудните задачи в движението по пътищата, не само за начинаещите. А паркирането в публичен гараж е по-добрият вариант от паркирането на улицата. Независимо дали е над или под земята, строителите се стремят да спечелят максимално място и гаражите са съответно тесни. В допълнение, оформлението на гаража трудно може да бъде съпоставено с това на жилището или офиса, тъй като има ъгли и се държи с колони.

Предимства и недостатъци на гаражите

Най-очевидното предимство на гаража е, че автомобилът е защитен от вятъра и атмосферните влияния. Когато вали дъжд, можете да излезете от колата на сухо, когато вали сняг не е нужно да изкопавате колата след кратко време. В допълнение, гаражите за паркиране често се наблюдават и следователно са по-безопасни от паркирането на улицата. При всички случаи крадецът не може просто да изчезне с колата ви. Разбира се, никога не трябва да оставяте ценности в нея.

Паркиране в гаражи

Недостатък на гаражите са разходите. Но в много гаражи можете да използвате кредитната си карта на входната бариера вместо да изтеглите нов билет. На изхода си спестявате ходенето до машината за плащане и трябва само да поставите кредитната карта отново в машината на изхода.
Как да избегнем удари в гаража?

Ивиците и повредите по мазилката са част от пейзажа при завоите, рампите и колоните в гаражи. За да не вземете завоите със своята кола, трябва да внимавате. Преминавайте през тях възможно най-външно, доколкото е възможно. Когато паркирате, обърнете внимание и на изпъкналите части, например външните огледала. Освен помощно средство за паркиране, фаровете също ви помагат да прецените разстоянието от края на колата до стената. И накрая, по-добре е да направите още една маневра, отколкото да рискувате да повредите боята.

Паркирайте правилно

Вие плащате за ползването на паркинга за точно едно паркомясто. Затова се уверете, че използвате само едно пространство и че има достатъчно място за вас си и за колите в ляво и в дясно, за да влезете и излезете. Основно за това упражнение е правилото: паркирайте право, не криво.

Паркиране в гаражи

За да използвате оптимално мястото за паркиране, трябва да паркирате в обратна посока. Това означава: задница до предница до задница. Така винаги ще има две леви (входни) врати една до друга и от другата страна две десни (пътнически) врати. Това позволява повече място за влизане и излизане от страната на водача. Но също така запазете достатъчно място от дясната страна, така че външните огледала да се разминат едно друго или просто ги приберете.

Как се паркира на заден ход?

Ако се страхувате от паркиране на заден ход, с малко практика паркирането назад ще бъде по-лесно, отколкото отпред, особено в тесни гаражи. Задните колела са насочени прецизно в пролуката, докато при паркиране напред насочвате предницата на автомобила. Между другото: завиването е по-лесно, когато не сте натиснали спирачките докрай.

Мога ли да паркирам в гараж с автомобили на газ?

Паркиране в гараж

На много входове в гаражите все още има знак, че влизането с превозни средства на газ е забранено. Това се отразява особено на превозните средства, които работят на втечнен газ (пропан/бутан). Това гориво е по-тежко от въздуха и следователно при течове в горивната система остава като невидим, запалим остров в гаража. За разлика от тях метанът (CNG) е по-лек от въздуха. Ако той изтече от автомобила, ще се издигне и ще бъде извличен от вентилацията.

По принцип важи правилото, че ако гаражният оператор забрани влизането с автомобили с газ, това трябва да се спазва. Междувременно вече много знаци забраняват влизането само с превозни средства с пропан-бутан.

Паркиране в гаражи

Основни съвети за финал:

- Не оставяйте никакви ценности, видими в колата;

- В големи гаражи обърнете внимание на етажа и номера на паркомястото;

- Не забравяйте входния билет в колата.

Снимки: Autorevue

0 от 500