fallback

Двигателите на новата S-Class също вече са ясни

Най-мощната версия ще е хибрид, който ще съперничи на суперколите

С приближаването на 2 септември, когато е световната премиера на новото поколение на Mercedes-Benz, компанията от Щутгарт разкрива все повече подробности за иновациите на модела. Те са толкова много на брой, че производителят ги показваше на части.

Вече знаем каква мултимедия ще използва седанът, колко безопасен ще бъде той, както и как ще се грижи за комфорта на своите пасажери. Последното, което видяхме, е интериорът на лимузината, а сега стават ясни и двигателите, с които ще бъде оборудвана. Те бяха разкрити от колегите от британско издание Car, които имаха възможността да се запознаят с автомобила преди неговата премиера.

Новата S-Class ще се предлага с избор от 7 силови агрегата. За модела са предвидени два дизела - версии S350d и S400d, и два бензинови мотора – версии S450 и S500. Всички те са с 3,0-литрови 6-цилиндрови двигатели, като към тях ще се присъедини и версия S580 с бензинов 4,0-литров V8.

Вече е известно, че 12-цилиндровият двигател ще се предлага само на версията Maybach, като в случая ще бъде подпомаган от електромотор. Същата комбинация, но с 4,0-литровия V8 и електромотор ще се поставя на най-мощната версия – AMG S63. Тя ще получи добавка „е“ към индекса си, като ще представлява пълноценен хибрид.

Очаква се, че този вариант ще разчита на повече от 800 к.с., като 4,0-литровият V8 ще осигури 600, а електромоторът още 200 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, което е по-бързо от новото Porsche 911 Carrera и малко по-слабо от Lamborghini Huracan.

Снимки: Mercedes-Benz

fallback
  • #2
    356 ( преди 3 години )
    Понеже вече писахте за "Toyota продължава да вярва в седаните" очаквам да напишете и статия "Mercedes-Benz продължава да вярва в седаните" защото и това също е вярно. Но ако само пишете това така за Toyota, оставаме с лъжливото усещане, за нещо нередно при Toyota, но в действителност почти всички авто производители досега не са спирали да вярват в седаните, не само Toyota. Не е ли така.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Китайската ес класа ще я видим.Само БМВ само те са немски.
fallback
Последни