IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault отмъкна и главния дизайнер на Peugeot

Жил Видал се присъединява към компанията през ноември

Преди няколко дни Renault привлече главния дизайнер Seat – Алехандро Месонеро-Романос, който последва бившия си шеф в испанската марка и настоящ главен изпълнителен директор на френската компания Лука де Мело. Сега към него се присъединява и напусналият само преди дни главен дизайнер на Peugeot - Жил Видал.


Жил Видал


От Renault официално обявиха, че Видал ще се присъедини към компанията през ноември, като ще отговаря директно пред старши-вицепрезидента по дизайна на френската група Лоренс ван ден Акер (същото се отнася и за Месонеро-Романос).

“Развълнувани сме да приветстваме Жил Видал в нашия екип. Той има огромни познания за създаване на силни и атрактивни дизайнерски брандове. Широко признатият му опит, чувството му за иновации и страстта към дизайна ще бъдат страхотни активи за групата Renault”, коментира Ван дер Акер.

Видал има оновна заслуга за промените в дизайна на Peugeot, след като под неговото ръководство бяха проектирани новите SUV-модели 2008, 3008 и 5008, както и последните поколения на малкия хечбек 208 и на седана и комбито 508.

Мястото му в Peugeot ще бъде заето от Матиас Хосан, който досега отговаряше за дизайна на концептуалните модела на френската марка. Той е известен с прототипа Peugeot e-Legend от 2018 г., вдъхновен от класическото Peugeot 504 Coupé. Хосан помогна на Видал и при проектирането на новите 208 и 2008.

Снимка: Peugeot

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 3 години )
    А таканката - каза ли му го!! Чи кой тоа да мисли и говори срещу реното и особено срещу бащичко Гомн? Чи ко не беше Гомн кой да окраде...опс, да възроди кът феникс некъв нисана, ней ми напрао кът паун да го вознесе, а? А??Ай ся са напънем дружно и да набичим 1000минуса на рено-душманити! И са дръште здраво, че ковида ич не прощава...
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 4,а ти винаги ръсиш простотии и си мислиш,че си адски оригинален.Що се отнася до отмъкването и развалянето предполагам смяташ за Нисан,но да те светна,че ако не бе Рено и Госн,нисан отдавна да са,като редица други марки. Рено не само възкреси Нисан,като феникс от пепелта,но и го издигна на печалба,виж Нисан си повярваха много и без малко пак да се окажат там където заслужават да са.
  • #4
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    отколе рено не прави нищо друго освен да отмъква и разваля!
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    :)))) ( преди 3 години )
    Въпрос на вкус. Последните години Рено са по-хубави от всякога, според мен. Лоранс Ван дер Акер е топ. А сега си заформиха дрийм тийм направо.
  • #2
    9 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 3 години )
    Последните модели на Пежо изглеждат много добре. В същото време Рено са дори по-грозни на тъмно, отколкото на светло, нещо почти непостижимо. Определено имаха нужда от тази промяна.
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хубаво но новото 208 е по-ниско от старото. Как хечбеците и седаните ще се борят със сувовете като ги правят по-ниски?!