IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално Ferrari не може да се продаде за трета година

Единственото по рода си SP30 има пробег от едва 165 км

Уникално червено Ferrari SP30, произведено през 2012 година, отново търси своя нов собственик. Спортната кола, която е само в една-единствена бройка, се предлага в Тексас, след като предишните два опита за продажба се оказаха неуспешни.


Ferrari SP30


Ferrari SP30 е произведено преди 8 години по поръчка на дубайския бизнесмен Чираг Яря. В неговата основа е Ferrari 599 GTO, но благодарение на уникалния си външен вид, колата напомня повече на F12 Berlinetta или на 812 Superfast.

През 2018 година автомобилът беше изложен за продажба, но не се намери желаещ да го купи. Година по-късно колата се озова във Франция, където също беше предложена на търг, който се оказа без резултат. Сега машината отново е в САЩ, като този път аукционът ще се състои в Тексас.

Още снимки на автомобила - вижте в галерията:



Под капака на Ferrari SP30 е поставен 6,0-литров V12 мотор с мощност 670 к.с. Агрегатът работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 335 км/ч. Пробегът на колата е само 165 км, като цената може да бъде разбрана само при лично запитване от страна на участник в търга.

Снимки: Motor

0 от 500