IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото Ferrari получава още мощност

Версията 812 Superfast ще развива над 340 км/ч (ВИДЕО)

Въпреки масовата отмяна на премиери заради пандемията с коронавируса, все пак до края на годината ще видим два нови модела на Ferrari. Единият, най-вероятно, ще бъде открит вариант на SF90 (първият зареждащ се хибрид на марката), докато за втория сведенията са противоречиви.


Ferrari 812 Superfast GTO


Според една от версиите, това също ще бъде модел, който разчита на комбинация от бензинов двигател и електромотор, но ще на по-достъпна цена. Според друга – това ще бъде машината, заснета в близост до щаб-квартирата на марката в Маранело.

Черният прототип Ferrari 812 Superfast се отличава от познатия сериен автомобил по задни дифузьор, а и звукът на 6,5-литровият V12 е друг. Предполага се, че моторът е форсиран от 800 до 840 к.с., а теглото на колата е намалено. Това ще подобри и без това впечатляващата динамика на стандартния модел, който вдига 100 км/ч от място за 2,9 секунди и развива 340 км/ч.



Твърди се, че след купето Ferrari ще „напомпа“ и аналогичния роудстър, който според някои информации ще се казва 812 GTO (Gran Turismo Omologato), а според други – 812 VS (Versione Speciale).

Видео: YouTube

0 от 500