IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец си купи Lamborghini с помощите за COVID-19

29-годишният измамник получил 3,9 млн. долара от властите с фалшиви фирмени ведомости

Американец от щата Флорида си присвоил близо 4 милиона долара, отпуснати от правителството по програмата за борба срещу COVID-19, но вместо да ги даде за заплати си купил италиански суперавтомобил и пазарувал на воля бутикови стоки. Срещу него е заведено дело за мошеничество в особено големи размери. Не е ясно какво наказание ще отнесе за постъпката си.
 
 
Американец, Ковид 19, Маброгини


Прокурорът на щата разкри, че Дейвид Хайнс се обърнал към банка за финансова помощ по федералната програма за защита на заплатите. Той кандидатствал за 13,5 милиона долара, които уж трябвало да изплати на служители на различни компании. Младият човек дори попълнил в заявлението невярна информация за размера на заплатите на въпросните служители.

Банката обаче одобрила заем в размер само на 3,9 милиона долара, като Хайнс можел да не ги върне всичките, ако докажел, че ги е дал за заплати. Няколко дни след като парите били преведени по сметката му, американецът похарчил 318 000 долара за Lamborghini Huracan от моделната 2020 година. На следващата седмица той не плащал заплати, а отишъл в Маями Бийч, където пръснал още близо 190 000 долара в бутикови магазини и за скъпи удоволствия.

0 от 500