IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот от Формула 1 потроши McLaren Senna LM

Адриан Сутил превърна свръхредкия автомобил за 1.6 млн. долара в купчина ламарини

Нито един шофьор не е застрахован от катастрофа. Случва се дори на прочути състезатели. В такава на един път в Монако попадна и бившият пилот от Формула 1 Адриан Сутил зад волана на суперавтомобила McLaren Senna LM. Той загуби контрол над колата и се удари в друга, която караше в същата посока, след което се блъсна в бетонна ограда и в стълб.


McLaren Senna LM - катастрофа


В резултат на ударите суперавтомобилът бе сериозно повреден. Другият автомобил се отърва с по-малки щети. 37-годишният германски бивш пилот на "Форс Индия" и "Заубер", както и шофьорът на другото превозно средство не са пострадали. Суперавтомобилът трябваше да бъде вдигнат от мястото на инцидента с пътна помощ, защото не бе в състояние да се движи самостоятелно. За да не паднат панелите по време на транспортирането, те бяха закрепени с колани.

Този оранжев McLaren Senna LM е произведен в тираж от едва 20 бройки и е уникален по рода си. Суперавтомобилът е направен на базата на пистовия Senna GTR и е оборудван с 4,0-литров V8 двигател, който развива мощност от 800 к.с. След редица модификации, Senna LM Бе одобрен за обществени пътища. Цената на версията варира от 1,4 до 1,6 милиона долара.


McLaren Senna LM - катастрофа


Самият Сутил обича подобни автомобили. В миналото той бе забелязван зад волана на такива кори като Gemballa Mirage GT (базиран на Porsche GT), Bugatti Veyron и Chiron, Pagani Huayra и редица специални модели Ferrari.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Сато ( преди 3 години )
    То пък един пилот мъъъ...
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    1, то да беше само това в статиятя.. "..германски бивш пилот на "Форс Индия" и "Заубер" пилотът на другото превозно средство..", ".. зад волана на такива кори ..."., "...суперавтомобилът бе сериозно повредена.."Ммм автора, диплома за основно имаш ли? Четеш ли какво твориш?