IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Канада конфискуваха две спортни коли за гонка

Собственици на Chevrolet Camaro и Mercedes-AMG C63 ще платят и сериозни глоби

Полицията в канадската провинция Нова Скотия глоби двата шофьори и конфискува автомобилите им, след като ги засече да се надпреварват по извънградско шосе със скорост, която надвишава повече от 2 пъти разрешената - 232 км/ч.


Chevrolet Camaro


Първи е бил задържан водач на Chevrolet Camaro – 43-годишен канадец, чието име не се съобщава. Той е обвинен в грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата, което създава опасност за останалите участници в движението. В крайна сметка, спортната кола на мъжа е конфискувана, шофьорските му права са спрени за 7 дни, като му е наложена и глоба в размер на 2422 долара.

Малко след това е арестуван и другият участник в състезанието – 48-годишен, който е управлявал Mercedes-AMG C63. При него също е установена скорост от 230 км/ч (при разрешени 110), което води до конфискация на автомобила, глоба в същия размер и отнемане на шофьорските права за седмица, съобщава местното издание Motor Illustrated.

Посочва се още, че подобни случаи в Канада вече не са рядкост, но органите на реда са безкомпромисни в борбата си с нарушителите. През последните месеци полицията е конфискувала още няколко автомобила, за които е установено, че са участвали в нелегалния гонки. Сред тях са McLaren 600LT, Lamborghini Aventador SV и McLaren 675LT Spider.

Снимка: Chevrolet

0 от 500