IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ арестуваха водач, карал с 300 км/ч

Шофьорът на Chevrolet Corvette се оправдал, че бърза за закуска

Полицията в САЩ арестува водач на Chevrolet Corvette, който „бързал за закуска“ и затова управлявал своя автомобил с над 300 км/ч. За това съобщи в Twitter един от служителите на реда, които са участвали в преследването.


Chevrolet Corvette


Инцидентът се е случил в окръг Сноухимиш, щата Вашингтон, където по време на сутрешната си обиколка полицески патрул е засякъл автомобил Chevrolet Corvette, произведен 2008 г., да се движи със скорост 192 мили в час (309 км/ч) в участък с ограничение 60 мили в час (96 км/ч).

Пред полицаите 31-годишният водач искрено бил изненадан от обвиненията в опасно шофиране, като оправдал действията си с това, че „бързал да закуси, защото бил гладен“. Шофьорът е арестуван за безотговорно шофиране при това в нетрезво състояние.

В съобщението не се уточнява модификацията на бързия Chevrolet Corvette. Най-вероятно става въпрос за топ-версията Z06, която може да развие подобна скорот. Тя е оборудвана със 7,0-литров V8 с 505 к.с., като масималната скорост е 318 км/ч.

Снимка: Chevrolet

0 от 500