IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ликвидира някои от най-красивите си модели?

Компанията вече спря две версии в Северна Америка, готви още промени

Германският производител Mercedes-Benz започна съкращения на моделната си гама, които вече засегнаха Северна Америка. Компанията спира производството на C-Class в завода си в САЩ, както и това на A-Class във фабриката в Мексико.


Mercedes-Benz


Промените продължават, като те ще засегнат и други региони по света, съобщава изданието Todaynewspost. Докато феновете очакват новото поколение на седана C-Class, става ясно, че версиите купе и кабриолет няма да се появят в Северна Америка. От гамата на Mercedes-Benz отпадат и някои от най-красивите модели на компанията - купетата и кабриолетите S-Class и E-Class, двувратият вариант на CLS и една от версиите на суперколата GT (най-вероятно модификацията с 4 врати).

Засега от компанията не коментират случващото се, но генералният директор на Mercedes-Benz USA - Николъс Спикс, вече е уведомил дилърите в страната, че тези 7 модела отпадат от гамата на бранда. За сметка на тях германският производител ще заложи на кросоувърите, които осигуряват основните продажби на бранда.


Mercedes-Benz


За последните 5 години продажбите на кросоувъри и всъдеходи на марката са се увеличили с цели 73%. Освен това, част от посочените автомобили – като купето с 4 врати GT и CLS, например, „изяждат“ част от продажбите на седана S-Class и това води до загуба на печалби и от трите модела.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Красив мерцедес последните 15 години не съм виждал.
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    CLS ( преди 3 години )
    За пръв път чувам за " двувратият вариант на CLS" - това са коли с Четири врати!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Абстрактната естетика в околната среда ще пострада, но огромното болшинство от "нормални" хора няма да усети никаква липса от изчезване на купета, кабриолети и суперколи. Промените при А и С-класите налагат набиране на допълнителна инфо и специален анализ. Формалната логика подсказва, че вероятно пазарът на автомобили никога няма да се възстанови в старите си вид и размер.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    еми те напускаха 1000 модела ...логично е да почнат да се бият един друг !