IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz иска да е повече от производител на автомобили

Главният дизайнер на Daimler посочи целите, поставени пред германския концерн

Германският концерн Daimler се намира в процес на сериозна реорганизация на своята дейност. Това предвижда промени в няколко различни направления на дейността, като подробности за плановете на производителя от Щутгарт бяха разкрити от главния дизайнер на Daimler и Mercedes-Benz –Гордън Вагенер.


Daimler


„Предстои ни сериозна реконструкция на нашата дейност, като това включва изграждане на по-дълбоки връзки с други производители, преосмисляне на бъдещето на марката Smart и превръщането на Mercedes-Benz в нещо повече от производител на автомобили“, разкри Вагенер в интервю за Automotive News.

Според дизайнера, премиум-марката вече се е е превърнала в начин на живот, което я различава от останалите автомобилни компании. Вагенер и екипът му имат за задача не само да създават нови модели, но и да създадат нов стил, който да предизвиква емоции у хората. Това е свързано не само с автомобилите, но и с цялата обкръжаваща ги среда.

„Вече направихме първите крачки в тази посока и Mercedes-Benz е включен в списъка на най-влиятелните компании в света. Сега целта пред нас е до 10 години да превърнем Mercedes в най-популярния и най-търсен луксозен бранд. За да стане това, трябва да излезем извън рамките на създаването на стандартни превозни средства“, каза още дизайнерът.

Завръщайки се към автомобилните аспекти на работата си, Вагенер посочи, че електрическите концептуални автомобили на марката Mercedes са максимално приближени до серийните им варианти. Пример за това са моделите от серията Vision, като 90% от тях ще се превърнат в серийни автомобили от семейството EQ.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да произвежда слънчеви панели и гигафабрики- сега това е на мода
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Митака ( преди 3 години )
    Гроздето е много кисело, става да го ядат само простаци.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ужаст ( преди 3 години )
    ужаст
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Има ли живот след гаранцията, нов вид обкръжаваща среда в сервиза, Мерцедес-Бенц твърдо подкрепя закона за личният фалит ;))). Мерцедес да вземат да си оправят надеждността на моделите, че е плачевна. Особено на най-скъпите такива. Изхвърлянето на G-Tronic и замяната му с DCT кутии, определно помага, но има още куп скъпи проблеми за оправяне. А да забравих, сега ще се изкажат куп колеги, че като си богат не е проблем да хвърляш пари за поддръжка, само че богат се става като спестяваш ...