IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще предложи напълно нов модел

Бъдещият CLE ще опрости гамата на компанията от Щутгарт

Ако се вгледате в гамата на Mercedes-Benz ще откриете, че в нея има място за автомобил със задно предаване, който да се настани между C-Class и E-Class. В компанията от Щутгарт явно са на същото мнение, защото разработват модел, който ще носи името CLE и ще се появи на пазара през 2023 година, съобщава Autoblog.it.


Mercedes


В Mercedes използват индекс CL за обозначаване на своите седани в стила купе. Това означава, че новият CLE ще повтаря формата на вече съществуващите CLA и CLS. Автомобилът ще се предлага като купе, кабриолет и комби, което ще позволи на компанията да опрости значително моделната си гама. Той ще заеме мястото на сегашните C-Class Coupe, C-Class Cabriolet, E-Class Coupe и E-Class Cabriolet.

Разработката CLE-Class беше индиректно потвърдена от Маркус Шафер, който ръководи отдела за изследвания и разработки на компанията. Според него, пускането на подобен модел ще опрости производството, тъй като ще използва вече готови платформа, двигатели и компоненти.

“В момента преразглеждаме моделната си гама, която предстои да бъде съкратена, тъй като вече анонсирахме разработката и пускането на пазара на много чисти електромобили. В нея ще има сериозни промени, като някои автомобили ще отпаднат, а на тяхно място ще се появят нови“, коментира Шафер.

Снимки: Motor1

0 от 500