IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG готви още една суперкола, която ще зарадва малцина

Специалната версия на Mercedes-AMG GT Black Series излиза в тираж от 275 бройки

През септември ще се навършат 3 години от премиерата на хиперколата Mercedes-AMG Project One. При представянето си машината беше позиционирана като близък до производство прототип, но това все още не се е случило, като според най-оптимистичните прогнози това ще стане едва през 2021 година.


Mercedes-AMG GT Black Series


В момента германският производител продължава изпитанията, като се опитва да да адаптира силовия агрегат, който е взет от болид от Формула 1, към автомобил за обществени пътища. И за да направи чакането на купувачите на Project One (техният брой е точно275) по-приятно, Mercedes-AMG им подготви специално предложение. Единствено те ще могат да станат собственици на още един ексклузивен продукт на AMG – специална версия на представения само преди дни Mercedes-AMG GT Black Series.

Тиражът на суперколата ще бъде аналогичен с този на Mercedes-AMG Project One – 275 бройки. Специалната версия ще носи името P One Edition и ще бъде с 50 000 евро по-скъпа от стандартния GT Black Series, чиято цена все още не е обявена. Допълнителната сума включва оформление на екстериора и интериора в два цвята, което е в стила на болида Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+, използван в световния шампионат на Формула 1 през 2019 г.


Mercedes-AMG GT Black Series


Доплащането изглежда сериозно, но пък едва ли ще е проблем за хора, които вече са платили по 2 275 000 евро за Mercedes-AMG Project One. Все още не е ясно и дали новата версия ще се различава технически от Mercedes-AMG GT Black Series, който разчита на 4,0-литров V8 с технологии от състезателните коли AMG GT3 и GT4. Мощността на купето със задно предаване е 730 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.

Снимки: Mercedes-Fans

0 от 500