IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT 63 S срещу Audi RS7 на пистата

Кой от двата звяра с V8 ще се окаже по-бърз - по-мощният или по-лекият?

Новото Audi RS7 Sportback е един от най-мощните модели с четири врати на германската компания от Инголщат и всъщност, е представителят на семейството A7 с най-многото коне под капака. 4-литровият V8 с туин турбо, който задвижва това чудовище, има максимална мощност от 600 конски сили и 800 Нм максимален въртящ момент, които се изпращат на всичките четири колела чрез системата Quattro.


Audi RS7


Британците от Carwow изправиха Audi RS7 в драг състезание на традиционната дистанция от една четвърт миля срещу друг германски звяр - Mercedes-AMG GT63 S. Четиривратото купе също се задвижва от 4-литров V8 с туин турбо, с кодираното име AMG M177, който развива 639 к.с. и 900 Нм. Задвижването също е на четирите колела, но с малко пристрастие към задните.



От тези цифри става ясно, бе Audi RS7 Sportback е доста достоен съперник на AMG GT 63 S, въпреки че моделът от Щутгарт има малко предимство. Важно е да се отбележи обаче, че Mercedes е малко по-тежък от Audi, като последният има предимство от 55 кила. Освен това AMG GT 63 S е доста по-скъп, но това май няма отношение към състезанието.

Видео: Carwow

 

0 от 500