IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT 63 S срещу Audi RS7 на пистата

Кой от двата звяра с V8 ще се окаже по-бърз - по-мощният или по-лекият?

Новото Audi RS7 Sportback е един от най-мощните модели с четири врати на германската компания от Инголщат и всъщност, е представителят на семейството A7 с най-многото коне под капака. 4-литровият V8 с туин турбо, който задвижва това чудовище, има максимална мощност от 600 конски сили и 800 Нм максимален въртящ момент, които се изпращат на всичките четири колела чрез системата Quattro.


Audi RS7


Британците от Carwow изправиха Audi RS7 в драг състезание на традиционната дистанция от една четвърт миля срещу друг германски звяр - Mercedes-AMG GT63 S. Четиривратото купе също се задвижва от 4-литров V8 с туин турбо, с кодираното име AMG M177, който развива 639 к.с. и 900 Нм. Задвижването също е на четирите колела, но с малко пристрастие към задните.



От тези цифри става ясно, бе Audi RS7 Sportback е доста достоен съперник на AMG GT 63 S, въпреки че моделът от Щутгарт има малко предимство. Важно е да се отбележи обаче, че Mercedes е малко по-тежък от Audi, като последният има предимство от 55 кила. Освен това AMG GT 63 S е доста по-скъп, но това май няма отношение към състезанието.

Видео: Carwow

 

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 3 години )
    Дошко, то твоя църцивик и сега не струва повече от 10лв вее... Па ако го ремонтираш ти отидоха спестяванията за поне 3 слънчака напред!
  • #5
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво им е якото на тея коли бе? След 3 гдини са на 50% от стойността си, ремонти по над 10К на година...
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Много яки ( преди 3 години )
    И двете коли св страхотни.Идеална гонка 40кс и 100нм си казват думата за Мерцедес.Чакаме с нетърпение РС7 във версия Перформанс.Старата РС7 беше 560кс а Перформанс 605кс.Нека видим при новите каква ще е разликата.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до разбирачев ( преди 3 години )
    Казано е: Когато атовете си мерат "кръпелите", магарето няма работа там, да не го отнесе!!
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Немските коли определено напоследък стават само за драг състезания... 3 тона кола с мощен мотор и някой си мисли, че това е яко...