IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Каква кола ще ви купят 1000 лева в САЩ и в България

При новите автомобили европейските купувачи са прецакани, но така ли е и при най-старите?

Купувачите на нови автомобили в Европа, включително и в България, са откровено прецакани спрямо тези в САЩ. Далеч по-строгите стандарти за парниковите емисии, както и високите акцизи върху горивата са причината между двата пазара да има истинска пропаст. За парите, които отвъд океана ще ви гарантират солиден, комфортен автомобил с поне шестцилиндров мотор, отсам ще получите компактна малолитражка. Нашият опит да сравним най-спортните модели с цена до 30 000 долара в Щатите и у нас го доказва убедително.


употребявани автомобили

Но как стоят нещата при втората употреба? В края на краищата в България се е зародила цяла индустрия, която изкупува бракувани автомобили, отписани от застрахователите на Запад като тотални щети. След това ги възстановява при далеч по-ниските цени на труда тук и после ги излага по автокъщите като "качваш се и караш". Възможно ли е това свръхпредлагане да компенсира разликите в стандарта спрямо САЩ? За да проверим, просто отворихме наслуки обявите в Craigslist и в Mobile.bg, за да видим какъв автомобил в движение може да се купи за 600 долара или за 1000 лева.


Автомобилите за до 1000 лева в САЩ... и в България (ГАЛЕРИЯ):


 
 
Прави впечатление, че в Щатите никой не си прави труда да стяга и "разхубавява" автомобилите от този сегмент преди продажба, както се случва у нас. Като цяло обаче за сума до 600 долара в САЩ може да се купи автомобил с размери и най-вече с двигател, каквито не са достъпни в Европа дори и за двойно повече пари. Във втората част на галерията са 15 автомобила до 1000 лева на българския пазар, които ще ви помогнат сами да направите сравнението.
 
  

0 от 500
  • #14
    12 rate up comment 8 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Моите наблюдения са,че голяма част от колите в БГ са доста стари и евтини,закупувани от места,където е непроследяемо нито техн.им минало,нито настоящото им техн.състояние,неподдържани,а когато се поддържат то е в кварталният гараж с евтини китайски части, и без касова бележка,заради вс.това те участват често в ПТП.Сега не знам доколко тези хора,които казват,че нямат пари,ако имаха,дали пак нямаше пак да минат на евтин вариант,защото това за "евтиното" е начин на мислене и то лош и безотговорен.
  • #13
    15 rate up comment 3 rate down comment
    до 13 ( преди 3 години )
    напротив, идентични коли с продаваните у нас, в Западна Европа са с 15-20 % по-скъпи. При нас ниските цени се постигат, като се купуват тоталки, които там е твърде скъпо да се ремонтират, а тука се закърпват набързо в някой гараж по богров или яхиново.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Йордан ( преди 3 години )
    То ако се сравнят цените в бг с Германия, Италия, Австрия, Швейцария и т.н. от където идват тези коли тук вероятно картинката ще е горе-долу същата
  • #11
    23 rate up comment 0 rate down comment
    до 11 ( преди 3 години )
    Колите в България са с пробег 100 000 само според бразилските продавачи в Дупница и Горубляне. Иначе са си на по 400 000 и те
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Христо Хаджиев ( преди 3 години )
    Разликата: в България-коли с масов пробег около 100 000 км, и с добавени газови и метанови уредби, малолитражки, средно '93-та година; в САЩ- коли със среден пробег около 350 000 км и на първично гориво без алтернативни ***, големи, мощни двигатели, бензин (липса на дизелови агрегати), средно 2000 година.... Колко сме зле....
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Коцето ( преди 3 години )
    Нямаше голямо проучване! Даден 1 пример. Загуба на време да ви чета.admin: Дадени са 30 примера. Гледайте по-внимателно :)
  • #8
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Патил ( преди 3 години )
    Не купувайте кола от "автокъща" би трябвало тука да им викат автоморги
  • #7
    29 rate up comment 13 rate down comment
    Д.Кънев ( преди 3 години )
    Как е в САЩ а и в Европа не зная.Зная как е в ***.Всичко просто е помия и пак помия.Не държавата а държавната администрация се чуди как да ни оскубе.А откакто мутрата комунист Бойко Борисов е на власт е още по зле и става все по зле.
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    1998 Grand Cherokee ZJ, 2012 го взех за 800 долара, още си го карам отвреме навреме, железен автомобил!
  • #5
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Бот ( преди 3 години )
    Америка си е Америка недостижим стандарт.