IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti предлага детски автомобил за 58 500 еввро

Моделът Baby II върви на ток, а то-версията му ускорява до 70 км/ч

Компанията Bugatti представи детски автомобил с името Baby II. Машината излиза в ограничен тираж от 500 бройки, като ще струва минимум 30 000 евро. Топ-версията на модела е оценена на 58 500 евро.


Bugatti Baby II


Дизайнът на автомобила напомня на модела Baby, който е построен през 20-те години на миналия век и представлява умалено копие на Type 35. Колата е предназначена за деца на възраст от 14 години нагоре, като ще се предлага в 4 различни варианта. Всички те са с електрическо задвижване.

Базовата версия получава мотор с мощност 1,3 к.с., който позволява развиване на 20 км/ч. По-мощната – Expert, е оборудвана с електрически двигател с 5,4 к.с., като вдига 45 км/ч. Вариантът Vitesse е с корпус от карбон, като мощността вече е 13,4 к.с., а максималната скорост – 70 км/ч.

Най-скъпата модификация Pur Sang получава същия силов агрегат, но корпусът е от алуминий и е ръчна изработка. Направата на всеки екземпляр отнема 20 часа. Всички версии са със задно предаване и изминават от 25 до 50 км/ч. Освен това, Baby II разполага с диференциал с повишено триене и хидравлична спирачна система.

Снимка: Bugatti
 

0 от 500