fallback

Как светкавично да охладите нагорещена от слънцето кола

Само за няколко секунди температурата в купето пада с 8 градуса по Целзий

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурни автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го неведнъж, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект.      

        Ако не разбирате японски (или по някаква причина не можете да разчетете китайските субтитри), ето какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти. Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах. Това ще изкара свръхгорещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух, и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.

 

 

fallback
  • #15
    анонимен ( преди 3 години )
    Баси...мноо хора с туй си вадят хляба...да драскат глупости!
  • #14
    Doom90 ( преди 3 години )
    И после ще има в някой форум "колеги не ми работи централното на колата" или "като натисна бутона за стъклата се движат огледалата" или "колеги, запали ми се колата". Колата се проветрява перфвктно при 4 отворвни врати. Това с отварянето и затварянето на вратите, къса кабели, чупи ограничители и износва излишно пантите....
  • #13
    До 356 (вероятно от ( преди 3 години )
    Аве смехурко ганьов, те японците щото не са учили физика, пък тук всички са умници като теб затова на територията МУ се произвеждат и Тойота, и Хонда, и и Мазда и Много други....е на "партньорката" баба Меркел завода се размина ама карай....ха ха ха
  • #12
    Дарака ( преди 3 години )
    От страната на изгряващото слънце ако не могат да се справят със слънцето кой :))))
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    По голяма тъпотия не бях чел
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко? Слънчев/топлинен удар; Дехидратация; Комари/Мухи; повече аромат на *** край накои поляни и кофи за ***; Инфаркти. Есента и пролетта са по-приятни на Балканите, стига да няма гръмотевични бури.
  • #9
    Тони До #1 ( преди 3 години )
    Тия, както Ти ги наричаш със сигурност не познават и не са чували за твоето малодушие!
  • #8
    Тони до #1 ( преди 3 години )
    Тия
  • #7
    Кирчо ( преди 3 години )
    *** статия за хора които са карали коли без климатик по 700-800 км за 24 ч само си леко схванат на друтия ден.
  • #6
    356 ( преди 3 години )
    Не, не мога да се сдържа и ще кажа още нещо, за недоразбралите, че то и в статията си пише цитирам "един изключително *** трик". Не пише учени демонстрираха физично явление, физичен опит, физичен експеримент, а пише *** трик. И аз питам, тия които правят този ***, то е и видно, *** трик, учили ли са физика или не. Защото аз съм учил. А ако някой бърка този *** трик със сериозната наука физики, то няма повече какво да говорим.Наистина!
fallback
Последни