fallback

Как светкавично да охладите нагорещена от слънцето кола

Само за няколко секунди температурата в купето пада с 8 градуса по Целзий

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурни автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го неведнъж, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект.      

        Ако не разбирате японски (или по някаква причина не можете да разчетете китайските субтитри), ето какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти. Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах. Това ще изкара свръхгорещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух, и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.

 

 

fallback
  • #5
    356 ( преди 3 години )
    Чуждопоклоничеството е друга тема. Затова по-добре опитайте това така, както те са описали метода /същите условия/ и после пак ще говорим. А не ме мислете мен дали съм смешен или не. Всъщност тук какво се доказва,че като изтласкаме навън нагорещения въздух от затвореното помещение/купето/, респективно вкараме друг по-хладен отвън въздух, за някакви секунди в купето става по-хладно. Е браво гении! Да и след това в купето пак става толкова топло колкото и преди, то е ясно. Кой какво пак не разбра?
  • #4
    Ха ха ( преди 3 години )
    Недеи обеснява на японците дали са учили физика пич , че ставаш смешен
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    по принцип адски много помага ако има човек комфорт модул и може дистанционно да отвори всички прозорци преди да влезе във фурната.. след секунди е по-добре вътре и вече може да се потегли по сравнително експедитивен начин, тъй че съвсем да се нормализира температурата.. веднага след това - AC MAX
  • #2
    . ( преди 3 години )
    За достатъчно секунди е този трик, докато влезеш, запалиш, отвориш всички прозорци и потеглиш вместо да влизаш в пещ и докато потеглиш вече си се разтопил.
  • #1
    356 ( преди 3 години )
    Да но за колко секунди е този трик.Тия физика учили ли са? Топлообмен, топлопроводност, конвективно движение на въздуха и др.
fallback
Последни